Bilgi Üniversitesi’nden 11 akademisyen ifade verdi

İmzaladıkları barış bildirgesine dair hakkında soruşturma açılan İstanbul Bilgi Üniversitesi’nden 11 akademisyen, dün Fatih Emniyet Müdürlüğü’ne giderek ifade verdi.

Avukatların hazırladığı ve özetle imzalanan barış metninin ifade özgürlüğü kapsamında yer aldığını belirten ifadeleri imzalayan akademisyenler daha sonra Emniyet Müdürlüğü’nden ayrıldı.

Aralarında Agos gazetesi yazarlarından Ohannes Kılıçdağı’nın da bulunduğu 11 akademisyen 30 Mart Çarşamba günü sabah erken saatlerde ifadelerini vermek üzere Fatih’teki İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne gitti. Akademisyenlerin avukatları, imzalanan barış bildirgesinin ifade özgürlüğü kapsamında yer aldığını ve bu yüzden metnin bir suç teşkil etmediğine yönelik bir ifade metni hazırladıkları bildirildi. 11 akademisyen, avukatlarının hazırladığı metni tek tek imzalayarak ifadelerini verdi.

Akademisyenlerin imzaladığı barış bildirgesinin ardından Savcılık dava açmış ve pek çok akademisyene dair suç duyurusunda bulunmuştu. Bunun üzerine ikinci bir basın açıklaması yapan akademisyenlerden Esra Mungan, Kıvanç Ersoy ve Muzaffer Kaya tutuklanmışlardı.  Bildirgeyi okuyanlardan bir başka akademisyen Meral Camcı hakkında da tutuklama kararı çıkmış ancak Camcı Fransa’da bulunduğundan tutuklanmamıştı. Bunun üzerine Meral Camcı, Türkiye’ye gelme kararı aldı. Barış metnini imzalayan akademisyenlere karşı düzenlenen hukuka aykırı yaptırımlara tepkiler ise sürüyor.

Kategoriler

Güncel Türkiye Gündem



Yazar Hakkında