DBP Eş Başkanı Kamuran Yüksek tutuklandı

10 Mayıs’ta gözaltına alınan Demokratik Bölgeler Partisi Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek, gece saat 03.00’te çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı.

Basına verdiği demeçler gerekçe gösterilerek 10 Mayıs’ta Diyarbakır’da gözaltına alınan Demokratik Bölgeler Partisi Eş Genel Başkanı Yüksek, savcılıkta ifadesinin alınmasından sonra “örgüt üyesi olmak” iddiasıyla sevk edildiği nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı.

Diyarbakır’da basına verdiği demeçler gerekçe gösterilerek önceki 10 Mayıs günü gözaltına alınan ve gözaltı süresi uzatılan Yüksek, savcılık ifadesinin ardından “örgüte üye olmak” iddiasıyla mahkemeye sevk edildi. Yüksek’in gözaltına alınmasının ardından evi ile parti binası basılarak, arama yapıldı. Bu gece saat 03.00 gibi nöbetçi mahkemeye çıkarılan Kamuran Yüksek’in ifade işlemleri yaklaşık iki saat sürdü.

İfade işlemlerinin ardından Yüksek, savcılığın talepleri dikkate alınarak, mahkemece tutuklandı. Yüksek, Diyarbakır D Tipi Kapalı Cezaevi’ne gönderildi.

HDP'den açıklama: "AKP'nin Kürt siyasetinde yeni bir döneme girildi"

Öte yandan bu sabah HDP MYK'dan Kamuran Yüksek’in tutuklanmasıyla ilgili bir açıklama yapılaırak, "Yüksek’in hukuksuz bir gözaltı sürecinden sonra, parti ve halk toplantılarında yaptığı konuşmalardan, yani fikirlerini ve düşüncelerini ifade etmesinden dolayı gayri ciddi gerekçelerle tutuklanması tamamen siyasi amaçlı bir sindirme politikasıdır" dendi. ''Seçimle DBP’ye kaybettiği belediyeleri kayyum atayarak ele geçirmek isteyen iktidar, bir taraftan Belediye Eşbaşkanlarını ve belediye meclis üyelerini tutuklatıyor. Diğer taraftan ise DBP Parti Meclisi üyelerine ve şimdi de Eş Genel Başkanı’na yöneliyor. Bölgede 102 belediyenin yönetimini elinde bulunduran, yüzlerce belediye meclis ve il genel meclis üyesine sahip bileşenimiz DBP’nin Eş Genel Başkanı’na yönelik bu hukuksuz tutum kabul edilemez. Bu adımla birlikte AKP-Saray iktidarının Kürt siyasi hareketine yönelik tasfiye operasyonunda yeni bir döneme girilmiştir" ifadelerinin kullanıldığı açıklamada, "Savaş iktidarının bu saldırıları ilk değil ve biliyoruz ki, son da olmayacaktır. Ancak bir kez daha vurgulayalım ki, zulüm ve baskıyla hiçbir iktidar abat olmamıştır. Baskı, imha ve tutuklamalarla demokratik siyaset yapanları yıldırmak isteyenlere de boyun eğilmeyecek" dendi. 

Kategoriler

Güncel Türkiye Gündem



Yazar Hakkında