Eskişehir'deki 'Barış Akademisyenleri'ne 6 ay sonra uzaklaştırma

Barış İçin Akademisyenler’in 'Bu suça ortak olmayacağız' başlıklı bildirisini imzalayan Anadolu Üniversitesi’nden 20 akademisyen görevden uzaklaştırıldı.

Anadolu Üniversitesi'nin çeşitli fakültelerinde görev yapan 20 akademisyen ‘Barış bildirisindeki' imzaları nedeniyle görevden uzaklaştırıldı.

Eğitim-Sen Eskişehir Şube Başkanı olayla ilgili açıklama yaptı:

"Basına ve Kamuoyuna,

Gün geçmiyor ki, hukuksuz ve skandal bir uygulama ile karşılaşmayalım. 5 Ağustos Cuma günü, Anadolu Üniversitesi’nde 'Barış Bildirisi' imzacısı 20 akademisyene görevden uzaklaştırıldıkları tebliğ edilmiştir.

Rektörlük, Barış Bildirisi imzacısı oldukları için başlattığı disiplin soruşturmasından yaklaşık altı buçuk ay sonra, görevden uzaklaştırma tedbirinin uygulanması gibi akli ve ahlaki temelden yoksun tuhaf bir uygulamayla karşımıza çıkmış bulunuyor.

Aradan bu kadar süre geçtikten sonra ve tam da ülkede OHAL ilan edildiği sırada, açığa alma tedbirinin akla gelmiş olması manidardır. Rektör Naci Gündoğan'ın durumdan vazife çıkarmaya çalıştığını ve süreci bir cadı avına çevirmek istediğini görmek zor değildir. Açıkça ifade etmek gerekirse, Anadolu Üniversitesi böyle yönetilemeyeceği gibi bu tavır bir akademisyene yakışmaz.

Tam da 15 Temmuz darbe girişimi sonrası atılan bu adım aslında rektörlüğün hangi zihniyetten beslendiğini ve demokrasiden ne anladığını da göstermektedir. Demokrasinin çokça dillendirildiği bu günlerde Anadolu Üniversitesi Rektörlüğü, gerçekten demokrasi isteyenleri susturmaya yeltenmiştir"

Açıklamaya OHAL engeli

Barış İçin Akademisyenler ile Eğitim-Sen görevden almalara karşı saat 12:30'da Anadolu Üniversitesi Yunus Emre Kampüsü’nde basın açıklaması yapacağını duyurmuştu. Basın açıklaması Eskişehir Valiliği tarafından 'OHAL koşulları gerekçe gösterilerek' yasaklandı. Eskişehir'deki 'Barış Akademisyenleri' ise basın açıklamasını saat 13:30'da Eğitim-Sen Eskişehir Şubesi'nde gerçekleştireceklerini sosyal medya hesaplarından duyurdu.

Kategoriler

Güncel