Çakıcı’nın tahliyesi mümkün değil

Kabul edilen yeni Kanun Hükmünde Kararnameyle şartlı tahliye yolu açılan Alaattin Çakıcı’nın avukatının yaptığı başvuruya başsavcılıktan olumsuz yanıt geldi.

Bolu’da F Tipi Cezaevi’nde hükümlü bulunan Alaattin Çakıcı’nın Kanun Hükmünde Kararname’den faydalanması için avukatı aracılığıyla yapılan girişimlerin ardından dosyaları incelendi. Cumhuriyet Başsavcılığı, Çakıcı’nın yeni açıklanan yasadan yararlanmasının ve tahliye olmasının mümkün olmadığını açıkladı.

Cumhuriyet’in haberine göre, mahkumlara şartlı erken tahliye yolunu açan Kanun Hükmünde Kararname’nin yayınlanmasının ardından avukatı Can Sevinç, geçtiğimiz ay Bolu’ya nakledilen Alaattin Çakıcı’nın kanundan yararlanması için girişimlerde bulundu. Sevinç, Çakıcı ile ilgili evrakları Cumhuriyet Başsavcılığı’na teslim etti. Dosyayı inceleyen savcılık Çakıcı’nın tahliye talebine olumsuz yanıt verdi.

'İnfazına devam edilecek’

Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan yapılan açıklamada, "Alaattin Çakıcı’nın suç cezalarının niteliği ve süresi itibariyle 671 sayılı kanun hükmündeki kararnamenin koşullu salıverilme ve denetimli serbestlik uygulanmak suretiyle kalan cezasının infazına ilişkin hükümlülükler lehine yapılan yasal düzenlemeden şu an itibariyle yararlanması ve tahliyesi mümkün değildir. Ceza infaz işlemlerinin yargı kararları doğrultusunda bulunduğu cezaevinde Alaattin Çakıcı infazına devam edecektir" denildi.

Alaattin Çakıcı’nın süre belgesine eklenmeyen 3 farklı kesinleşmiş 19 ay hapis cezası bulunduğu, Çakıcı’nın yargılandığı davalara bakan yetkili mahkemelerden de karar beklendiği öğrenildi. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, 'Denetimli serbestlik' ile ilgili düzenlemeden 93 bin hükümlünün yararlanacağını açıklamıştı.

Kimdir?

Organize suç örgütü lideri ve derin devlet çalışanı olan Alaattin Çakıcı’nın 98 yılında Fransa’da yakalanmıştı. Hıncal Uluç'u yaralamaya azmettirmek davasında 3 yıl 4 ay hapis cezası alan Çakıcı, aynı zamanda 15 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan Karagümrük Spor Kulübü Lokali'ne yönelik 26 Mart 2000 tarihinde düzenlenen silahlı saldırıyla ilgili davada, "çıkar amaçlı suç örgütü kurmak ve yönetmek" suçundan 3 yıl 4 ay, müessir fiile azmettirmekten de 14 yıl 9 ay cezaya çarptırıldı. Borsacı Adil Öngen'in arabasının kurşunlanmasıyla ilgili olarak 10 yıl 10 ay ceza aldı. Son olarak da Uludağ'da, 1995 yılında eski eşi Nuriye Uğur Kılıç'ın öldürülmesi olayında azmettirici olduğu iddiasıyla yargılandı ve 2006 yılında Bursa 1. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından önce ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı. 

Kategoriler

Güncel Türkiye Gündem



Yazar Hakkında