ABD: Musul sürerken Rakka operasyonu başlayacak

Amerikan Savunma Bakanlığı Sözcüsü Peter Cook, IŞİD'e karşı Rakka operasyonu için Musul'daki operasyonun bitmesinin beklenmeyeceğini söyledi.

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü Cook, günlük basın toplantısında hazırlıkları devam eden Rakka operasyonuyla ilgili konuştu. 

"Musul operasyonu devam ediyor, Rakka operasyonu da yakında başlayacak" diyen Cook, Rakka için Musul'daki operasyonun bitmesinin beklenmeyeceğini kaydetti.

Cook "Rakka operasyonu haftalar içinde başlayacak" dedi. 

Sahadaki güçlerin "Rakka'nın kurtarılması operasyonunu yürütebilecek düzeyde" olduğunu söyleyen Cook, spesifik bir rakam vermeden yeterli askeri gücün bir araya getirildiği yorumunu yaptı.

Cook, Rakka operasyonuyla ilgili Türkiye'nin katkısının veya rolünün ne olabileceği şeklindeki sorulara cevap verirken "Türkiye de dahil tüm koalisyon unsurlarının katkılarının karşılıklı müzakere ile belirlenebileceği" değerlendirmesini yaptı.

'Rakka operasyonunda YPG de olacak'

ABD Savunma Bakanı Ash Carter, geçen hafta Rakka operasyonunun en kısa süre içinde başlayacağını söylemişti. 

ABD'nin Irak ve Suriye'deki uluslararası koalisyon güçleri komutanı Korgeneral Stephen Townsend de YPG unsurlarının özellikle Rakka'nın izolasyonu sürecinde yer alacağını dile getirmişti.

Kategoriler

Güncel Dünya



Yazar Hakkında