‘Öteki’yi gösteren fotoğraflar Kadıköy’de

Farklı din ve mezheplerden beş fotoğrafçının çalışmalarından oluşan ‘Cuma, Cumartesi, Pazar’ sergisi, 24 Aralık - 6 Ocak arasında, Kadıköy’de bulunan Barış Manço Kültür Merkezi’nde izleyiciyle buluşuyor.

Agos’un fotoğrafçısı Berge Arabian’ın yanı sıra Alberto Modiano, Emine Ülkerim, Mıgırdiç Arzivyan ve Niko Manginas, çektikleri karelerle ‘öteki’nin, aslında birbirinin hikâyesini anlatıyor. 

Bu proje ilk olarak geçen yıl, 10-31 Aralık arasında, Sismanoglio Megaro’da sergilenmişti. Ardından Türkiye’nin farklı yerlerinde fotoğrafseverlerle buluşan ‘Cuma, Cumartesi, Pazar’ın Kadıköy’den sonraki duraklarının Edirne ve Atina olması planlanıyor.

Serginin teması, tanıtım metninde şöyle özetleniyor: “Birlikte yaşamayı, sevmeyi, ötekini anlamayı, saygı göstermeyi, anlatmayı ve yeni kültürlere tanıtmayı amaçlayan beş fotoğrafçı, belgesel fotoğraflarla halklar arasındaki bağın daha da kuvvetlenmesine aracılık ediyor. İnançlar, insanoğlunun varlığı kadar eskidir ve tüm dünyada olduğu gibi, üzerinde yaşadığımız bu kadim topraklardaki çok renkliliğin de kaynaklarından biridir. Birbirinden farklı uygulamaları, örf ve adetleri olsa da tüm dinlerin mesajı aynıdır: ‘Birliktelik, birbirini sevme, ötekini tanıma ve saygı gösterme’...”