Rum sosyologdan Kıbrıs’ın birleşmesi için eylem

Kıbrıs’ta barış ve yeniden birleşme mesajı vermek için Kıbrıslı Rum sosyolog Orestis Tringidis ara bölgeye girerek eylem yaptı.

Adanın bölünmüşlüğünü protesto etmek için eylem yapacağını 18 Şubat Cumartesi günü facebook hesabından duyuran Orestis Tringidis, Bafa Kapısı’ndaki aşıp şehrin geri kalanına ulaşmaya çalıştı 

Daha önce adanın birleşmesine yönelik birçok aktivist eylemde bulunmuş olan Tringidis, 19 Şubat Pazar günü iki arkadaşı Andrea Haralambos ve Yorgo Nikolaos’la birlikte Baf Kapısı’ndaki kum torbaları çıplak elle devirdiler. 

Çevredeki insanların da desteğini alan gençler, yerel yönetim temsilcileri ve polise rağmen duvarı yıkma çalışmalarına devam ettiler. 

10-15 kişilik bir grup ile birlikte, Ledra Palas geçiş noktasına yakın bir yerden dikenli telleri ayırarak Birleşmiş Milletler kontrolündeki Yeşil Hat içerisindeki tampon bölgeye geçen Tringidis, Haralambos ve Nikolaos, ara bölgede fotoğraf çektirdikten sonra bir ağacın altına oturup sembolik bir eylem olarak kahve içtiler. 

Yaklaşık iki saat sonra Birleşmiş Milletler askerinin müdahalesinin üzerine ara bölgeyi ihlal eden Kıbrıslı gençler gözaltına alındı ve ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldı. 


Kategoriler

Güncel Dünya Dünya

Etiketler

Kıbrıs


Yazar Hakkında