STANDART’ın dönüşü: Ermenistan’da trienal

Ermenistan son aylarda önemli bir sanat etkinliğine ev sahipliği yapıyor. STANDART trienalinin ilki ‘The Mount Analogue’ (Analog Dağı) teması ile Ermenistan’ın farklı şehirlerinde izleyicilerin ziyaretine açıldı.

56. Venedik Bienali’nde Ermenistan pavyonuna Altın Aslan kazandıran ünlü küratör Adelina Cüberyan von Fürstenberg’in baş küratörlüğünde gerçekleşen trienal Ermenistanlıların yanısıra birçok ülkeden gelen sanatçı v esanatseverlerin katılımıyla gerçekleşiyor. 

Temmuz 2017’de başlayan ve Aralık ayına kadar sürecek çağdaş sanat trienali, Yerevan, Gümrü, Sevan, Kapan şehirlerinde halkla çağdaş sanatı buluşturdu. Ermenistan Kültür Bakanlığı’nın sponsorluğuyla, Ermeni Sanatlar Konseyi, Dünya İçin Sanat, Ermenistan’da İsviçre Konsolosluğu, Ermenistan Sanat Vakfı, Hasratyan Vakfı, Entellektüel Rönesans Vakfı ortaklığında yapılan STANDART 2017 Trienali ile dünyaca ünlü sanatçıların eserleri Ermenistan’da sergileniyor. Fransız sürrealist yazar ve şair René Daumal’ın bitmemiş romanı ‘The Mount Analogue’dan ilham alan STANDART 2017 Ararat’ın etrafında çeşitli yerleşimlerde gerçekleşiyor

Ermenistan’ın kültürel ve tarihsel özgün geçmişine sahip kentlerinde gerçekleşen bu sanat tercübesi, sanat sergileri, doğrudan işbirlikler, yerlere özel çalışmalar, katılımcı sanatçıların Ermenistan'lı sanatçılarla gerçekleştirdiği ortak performanslardan oluşuyor.

‘20 Yol’ Yerevan’da

‘The Mount Analogue’un ilk bölümün açılışı 20-22 Temmuz, 2017’de Ermenistan’ın başkenti Yerevan ve ülkenin kültürel başkenti Gümrü’de gerçekleşti. Sanat eserlerinin sergilendiği mekanlar çok özenle seçilmişti. Rusya ve ABD’de çalışan İlya ve Emilia Kabakovların ‘Elmayı Almanın 20 yolu’ adlı çalışması eskiden önemli bir çağdaş sanat merkezi olan Hay-Art Kültür Evi’nde yer aldı. Yerevan’da aynı zamanda Gaspar Gasparian’ın çalışması da sergilendi.

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

Etiketler

Ermenistan trienal


Yazar Hakkında