Agos'ta bu hafta

AGOS'UN SADECE OKURU DEĞİL, DESTEKÇİSİ OLUN 

E-GAZETEYE ULAŞMAK İÇİN TIKLAYIN 

Kitap/Kirk Kasım sayısıyla Agos'la hediye! 

GÜNCEL 

*‘Acıları çoğaltmak yerine şifa yollarını arayalım’

Chirac Vakfı Ödülü’nü Paris’te Hrant Dink Vakfı adına alan Rakel Dink, “Bu dünyada o kadar acı yaşandı ki, artık yetmez mi? Acıları çoğaltmak yerine, acılara şifa olma yollarını aramak gerekmez mi? Devletlerin amacı öldürmek değil yaşatmak olmalı!” dedi.

*THY Ermenistan’a uçuşa hazırlanıyor

Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı, önümüzdeki dönemde Ermenistan’a uçuş başlatacaklarını açıkladı. Aycı, bu yıl 69 milyon yolcuyu taşımayı amaçladıklarını belirterek, Ermenistan’ı da uçuş ağına ekleyeceklerini kaydetti. THY bugüne kadar Ermenistan’a uçuş gerçekleştirmemişti.

*Ermenistan-AB Antlaşması ne anlama geliyor?

Uzun süredir beklenen Ermenistan ve AB arasındaki ‘Kapsamlı ve Genişletilmiş İşbirliği Antlaşması’ imzalandı. Muhalefetin son ana kadar imzalanacağına ihtimal vermediği ama diğer yandan kulislerde desteklediği anlaşma, sadece Ermenistan’da değil, bölgede de dengelerin değişip değişmeyeceği tartışması yarattı.

*Dink cinayeti davası bu hafta

Dink davasına 4-5 ve 7-8 Aralık’ta devam edilecek. Aralarında Celalettin Cerrah, Ahmet İlhan Güler, Ramazan Akyürek, Sabri Uzun ve Ali Öz’ün de bulunduğu 83 sanıklı dava, İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nde sürecek.  

TOPLUM

*Patrik seçimindeki tıkanıklığın sorumluları kim?

Bu sorulara yanıt arıyoruz

*‘Patrikliğin görevleri bende’

Değabah Bekçiyan, “Kaymakam seçilen kişi vekil değildir, doğrudan Patrikliği temsil eder. Yeni patrik seçilinceye kadar patrikliğin tüm görevlerini ben yerine getireceğim” dedi.

*Bedros Şirinoğlu: ‘Randevu alabiliyorsanız siz de görüşün’

VADİP’in son toplantısında kendisinin resmi makamlarla tek başına yaptığı görüşmelere yönelik eleştirilere yanıt veren Bedros Şirinoğlu “Bana tek başıma randevu veriyorlar, randevu alabiliyorsanız siz de görüşün” dedi.

*Hrant Dink Okulu’nda madağ heyecanı

ORTA SAYFA 

*İzmir’in yükselişi ve düşüşü

Hrant Dink Vakfı’nın şehir konferansları dizisi kapsamında bu kez İzmir ve çevresi ele alındı. İzmir’de yapılan ve yoğun ilgi gören iki günlük toplantıda, Türkiye, Yunanistan, Ermenistan, Almanya ve Rusya’dan araştırmacılar, sekiz panelde toplam 23 bildiri sundu. Oturumlarda özellikle İzmir’in 19. yüzyılda süratle gelişen iktisadi hayatı ve kültürel yapısında gayrimüslim toplulukların oynadığı rol ve bu toplulukların şehirden silinmesinin sonuçları tartışıldı,  bu alanın halen ne kadar ‘araştırılmaya muhtaç’ olduğu vurgulandı.

KÜLTÜR SANAT 

*Cazın tarihine tanıklık eden Avakian hayatını kaybetti

ARKA SAYFA

*‘Varlık Vergisi’nden sonra Alguadiş aynı Alguadiş değildi’

Varlık Vergisi ile el değiştiren Melek Sineması’nı  yapan mimar-mühendis Rafael Alguadiş, Varlık Vergisi mağdurlarından biri. Varlık Vergisi Kanunu’nun Meclis’ten geçmesinin yıldönümünde Rafael Alguadiş’in oğlu Jak Alguadiş ile konuştuk.

Kategoriler

Güncel Basın

Etiketler

Agos'ta bu hafta