HDP kongre öncesi tabanıyla bir araya gelecek

HDP, Şubat 2018’de yapılması planlanan olağan kongre öncesi, parti tabanının görüş ve önerilerini almak için Türkiye çağında 15 konferans planlıyor.

Cumhuriyet’ten Mahmut Lıcalı’nın haberine göre, olağan kongre öncesi parti tabanının görüş ve eleştirilerini alarak yeni döneme ilişkin politika ve söylemini belirlemeyi amaçlayan HDP, bu kapsamda ocak ayında Türkiye’nin dört bir yanında 15 ayrı konferans düzenleyecek. Buradan çıkacak görüş ve önerilerin Ankara’da yapılacak merkezi bir konferansla program haline getirilmesi amaçlanıyor.

Bu kapsamda farklı inanç grupları, meslek, emek örgütleri ve kadın hareketinin temsilcileri gibi toplumun farklı kesimleriyle yapılacak toplantıların yanı sıra HDP kendi tabanıyla da bir araya gelerek, doğrudan seçmenin görüşlerini de almaya hazırlanıyor. Türkiye’nin koşullarının HDP’nin kurulduğu dönemdeki koşullarla aynı olmadığı, bu kapsamda politik olarak nasıl bir değişime ihtiyaç duyulduğu konusunda partililerin görüşleri alınacak. HDP kendi tabanından alacağı eleştiri ve görüşler kapsamında partinin bileşenleriyle yeni döneme ilişkin söylem ve politikaları belirleyecek.

Belirlenen takvime göre 8 ayrı bölgede yerel konferans, 7 ayrı bölgede de kadınlar için konferanslar düzenlenecek. Bu kapsamda, Bursa’da ve Diyarbakır’da 6 Ocak’ta, İzmir ve Van’da 7 Ocak’ta, İstanbul ve Ankara’da 13 Ocak’ta, Samsun ve Adana’da 14 Ocak tarihlerinde konferanslar düzenlenecek. Kadınlar için de İzmir ve Van’da 6 Ocak’ta, Diyarbakır ve Bursa’da 7 Ocak’ta, Adana’da 13 Ocak’ta, İstanbul ve Ankara’da 14 Ocak’ta konferanslar yapılacak. 

Kategoriler

Güncel Türkiye

Etiketler

HDP


Yazar Hakkında