Ermenistan Dışişleri Bakanı: AB sürecine daha geniş katılıma hazırız

Ermenistan Dışişleri Bakanı Zohrab Mnatsakanyan  Minsk’te Doğu Ortaklığı üyesi ülkeler Dışişleri Bakanlar Konseyi gayrıresmi zirvesine katıldı. Buluşmada AB Komisyonu'nun Genişlemeden Sorumlu Üyesi Johannes Hahn da hazır bulundu.

Bakan Mnatsakanyan, Ermenistan’da gerçekleştirilen reform sürecine AB’nin sürekli desteğinin önemini kaydetti. 

Önceki gün Brüksel’de Ermenistan-AB Ortaklık Konseyi ilk oturumu gerçekleşmişti. Mnatsakanyan, Kapsamlı ve Genişletilmiş Ortaklık Anlaşmasının geçici uygulamaya başlaması ertesindeki bu buluşmanın,  ileriye dönük öncelikleri belirlemek için olanak sağladığını belirtti.

Ermenistan Dışişleri Bakanı sözlerinin sonunda Ermenistan’ın AB üyesi devlet ve partner ülkelerle daha geniş sorumluluk ve katılımı üstlenmeye hazır olduğunun altını çizdi.

İki gün önce Brüksel'de gerçekleşen Ermenistan-AB Ortaklık Konseyi Oturumu sonrasında açıklama yapan AB Dış Politika ve Güvenlik işleri Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini de AB’nin yakın zamanda Ermenistan’a 160 milyon Avro tutarında bir yardım tesis edeceğini hatırlatmış veʺYoğun bir gündeme sahibiz ve bu gündeme eşdeğer mali kaynaklar gerekmekte, bunlar artık gösterilmekte olan çabalar için  tahsis edilecektir" demişti.