Üçüncü görüşme 3 Mayıs'ta Viyana'da

Türkiye-Ermenistan normalleşme sürecinde özel temsilcilerin üçüncü görüşmesi 3 Mayıs'ta Viyana'da yapılacak.

Türkiye Dışişleri Bakanlığı'ndan, "Türkiye-Ermenistan Normalleşme Süreci Özel Temsilcilerinin Üçüncü Toplantısı" hakkında açıklama yapıldı.

Açıklamada, "Türkiye ve Ermenistan Normalleşme Süreci Özel Temsilcileri Büyükelçi Serdar Kılıç ve Ermenistan Meclis Başkan Yardımcısı Ruben Rubinyan arasındaki üçüncü görüşme, 3 Mayıs 2022 tarihinde Viyana'da gerçekleştirilecektir” ifadeleri kullanıldı.

Türkiye ile Ermenistan arasındaki normalleşme görüşmelerinin ilki 14 Ocak'ta Moskova'da gerçekleşmişti. Özel Temsilciler ikinci görüşmeyi ise 24 Şubat’ta yine Viyana’da yaptılar.

Ermenistan Dışişleri Bakanı Ararat Mirzoyan da  11-13 Mart’ta Antalya’da düzenlenen Antalya Diplomasi Forumu’na katılmış ve Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu ile görüşmüştü.

Öte yandan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Ermenistan’la normalleşme sürecinin devam ettiğini, yakın bir dönemde ticaretin de yapılacağını ve problemlerin giderileceğini söylediği  belirtildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, önceki gün azınlık toplumlarının temsilcileriyle iftarda bir araya geldi.

Edinilen bilgilere göre programda, Türkiye-Ermenistan ilişkileri gündeme geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Ermenistan’la normalleşme sürecinin devam ettiğini, yakın bir dönemde ticaretin de yapılacağını ve sorunların giderileceğini ifade ettiği belirtildi. Erdoğan’ın “Ermenistan’la görüşüyoruz. İnşallah kapılar açılacak, birlikte dostane ilişkilerimiz devam edecek” dediği öğrenildi.

Kategoriler

Güncel