Datça'daki orman yangını kontrol altına alındı

Muğla'nın Datça ilçesinde çıkan orman yangını kontrol altına alındı.

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Muğla'nın Datça ilçesinde dün çıkan orman yangınının kontrol altına alındığını açıkladı. Bakan Kirişci, yangında 7 kişinin yaralandığını ancak can kaybı olmadığını, dördü ağır hasarlı 10 evin zarar gördüğünü söyledi.

Yangında 700 hektar tarım ve orman arazisinin zarar gördüğü belirtildi. Tarım ve Orman Bakanı Kirişci, yangının çıkış nedenine ilişkin, "Şu anki tespitimiz elektrik trafosundan çıktığı, ama kesin değerlendirmeleri ilerleyen saatlerde paylaşacağız" dedi.

Alevlerin Kabaklarlı Plajı'na kadar ilerlemesi üzerine jandarma bölgede tahliye kararı aldı. Jandarma, Hayıtbükü ve Kabaklarlı çevresindeki konaklama tesisi ve evlerde kalan tatilcilerden bölgeyi boşaltmalarını istedi. Bunun üzerine tatilciler, kendi araçlarıyla bölgeden ayrılmaya başladı. Bölgeyi terk eden yaklaşık 2 bin kişi Palamutbükü'ne yönlendirildi. Datça Kaymakamı Mesut Çoban, tatilcilerin bölgeden ayrılmaya başladığını belirterek, "İşletme sahipleri ise kendi istekleriyle kalmayı tercih etti" dedi.

Tarım ve Orman Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, yangında 10 uçak, 17 helikopter, 179 arazöz, 29 iş makinesi, 21 ilk müdahale aracı, 1466 personel ve 130 gönüllü görev aldı.

Söndürme çalışmalarına katılmaya giden bir itfaiye aracı da devrildi. Hafif yaralanan 3 itfaiye erine sağlık ekiplerince olay yerinde müdahale edildi.

Dün, bölgedeki rüzgar 60 kilometreye kadar çıktı. Gece de etkisini sürdüren rüzgar, sabah saatlerinden itibaren yavaşladı. 
Uzmanlara göre gün içinde kuvvetli rüzgar beklenmiyor. 

Kategoriler

Güncel