Beyoğlu Üç Horan seçimi: Gruplar bireysel olarak başvuruyor

Beyoğlu Üç Horan Vakfı yönetimi için 25 Aralık'ta seçim yapılacak. Üç Horan yönetimi genel teamülün aksine blok liste yerine çarşaf liste kararı aldı. Oy vermeyi uzatacak bu hamleye Vakıflar Genel Müdürlüğü nezdinde itiraz edilmişti. Ancak itirazdan sonuç çıkmayacağını öngören gruplar, çarşaf liste yöntemi uyarınca bireysel olarak başvurmaya başladı. Hükümet de şifahi olarak çarşaf liste konusuna müdahale edemeyeceğini bildirdi.

Beyoğlu Üç Horan'da Simon Çekem başkanlığındaki yönetime karşı altı liste, çalışmalarını sürdürüyor.

Eski yöneticilerin ağırlıkta olduğu Beyoğlu Üç Horan Sevgi Birliği,  23 Kasım Çarşamba akşamı Feriköy’de bir toplantı düzenledi.

Toplantıda tek liste fikri gündeme geldi. Bu çerçevede aday gruplardan en fazla ikişer kişi ile ortak bir liste oluşturulup, adaylık için son gün olan 25 Kasım Cuma günü de bireysel başvuru yapılması önerildi. Öneriye sıcak bakanlar vardı ancak  kimi gruplar kendi adaylarıyla VGM'ye başvurma düşüncesindeydi.

Adaylık başvurusu için süre dolarken gruplar da bireysel olarak başvurmaya başladı. Haçik Canel, Aren Dadır, Aksel Topalyan gibi isimlerin yer aldığı Aydınlık Gelecek Beyoğlu grubu, 24 Kasım Perşembe itibariyle VGM'ye başvurularını iletmeye başladı. 

Takvor Anan ile birlikte hareket eden grup da VGM'ye bireysel olarak başvurularını iletti.  Diğer gruplar da bireysel başvurularını yapıyor.

Beyoğlu Üç Horan Vakfı  yönetiminin seçim ilanı 11 Kasım’da yayınlandı. 


İlana göre yönetim kurulu seçimi, çarşaf liste usulüne göre olacak. Yani en çok oyu alan 9 kişi asil üye, yine en çok oyu alan 5 kişi ise yedek üye olarak seçilecek.  

Diğer seçimlerde vakıf yönetimleri blok liste ile seçim kararı almışlardı. Blok liste  sisteminde, tek, iki ya da üç liste yarışıyor, seçmenler listelerden birini blok olarak seçiyor. 

Çarşaf listede yine liste oluşturarak seçime gitmek mümkün, ancak oy verme aşamasında seçmenler, tek tek adayları seçecek. Yani adayların isimlerinin üstünü çizme ya da başka isim eklemek mümkün olacak. Bu sisteme oy verme sürecini uzatacağı, seçmenlerin ve oy tasnifini yapacakların işini zorlaştıracağı için itiraz edilmişti.

İtirazların üzerinden yaklaşık 15 gün geçti. Adaylık için başvuru süresi  bu akşam bitiyor. Gruplar itirazlardan sonuç çıkmayacağını öngördükleri için bireysel başvuru yoluna gittiler.  Edinilen bilgilere göre zaten Hükümet de çarşaf liste konusuna müdahale edemeyeceğini şifahi olarak bildirdi. Ancak birden fazla merkezde sandık kurulması sağlanacak. Üç Horan yönetimi de birden fazla sandık kurma mesajı vermişti. 

Üç Horan yönetimi için, kamuoyuna yansıdığı kadarıyla, Boğos Yılan’ın içinde olduğu eski yöneticilerden oluşan bir grup, hemşeri derneklerinden oluşan bir grup, Haçik Canel’in içinde bulunduğu bir grup, Doktor Takvor Anan’ın önderliğinde bir grup,  mali müşavir Aslan Güner’in önderliğinde bir grup ve son olarak turizm sektöründen Talin Bekri’nin içinde bulunduğu bir grup çalışma ve hazırlık yürütüyor.  

Kategoriler

Toplum