Aliyev beşli zirveye katılmıyor

Azerbaycan medyasına göre 5 Ekim'de İspanya Granada'da yapılması planlanan 5'li formattaki Aliyev-Paşinyan buluşmasına Aliyev katılmayacak.

Buluşmada Ermenistan- Azerbaycan -Fransa-Almanya ve AB yetkililerinin biraraya gelmesi planlanıyordu.

Azerbaycan haber ajansı APA'nın haberine göre, Fransa'nın Ermenistan'a silah satmaya başlayacağını açıklamasının ardından Azerbaycan görüşmeleri boykot etme kararı aldı.

Azerbaycan medyasında ayrıca Azerbaycan'ın Türkiye'nin de görüşmeye katılmasını istediği ancak bu talebin karşılık bulmadığı da belirtildi.

Aliyev ve Paşinyan, İspanya'nın Granada kentinde düzenlenen Avrupa Siyasi Topluluğu Zirvesi oturum aralarında Fransa'dan Emmanuel Macron, Almanya'dan Olaf Scholz ve AB'den Charles Michel ile görüşmelerde bulunacaktı.

Granada'ya Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da gitmesi gündemdeydi ancak Erdoğan'ın soğuk algınlığı nedeniyle programlarını iptal ettiği belirtildi.


Paşinyan: “Belge imzalayabilirdik”

Başbakan Nikol Paşinyan, son gelen açıklamaya kadar Azerbaycan ile Granada'da bir belge imzalanma şansının yüksek olduğunu söyledi.

Paşinyan “Bir dönüm noktası olacak bir belgeyi imzalama fırsatının ortaya çıktığına inanıyorduk. Bu sabaha (4 Ekim) kadar şansı çok yüksek değerlendiriyorduk” dedi.

Başbakan Paşinyan, aralarında Dışişleri Bakanı ve Güvenlik Konseyi Sekreteri'nin de yer aldığı Ermeni heyetinin Granada'ya doğru yola çıkacağını ve Avrupa Siyasi Topluluğu'nun üçüncü zirvesi sırasında yapılacak görüşmelerde Ermenistan'ın konumunu ayrıntılı olarak sunmaya çalışacağını söyledi.


Kategoriler

Güncel