S. Arabistan'da oynanacak Süper Kupa finali ertelendi

Geçtiğimiz sezonun lig şampiyonu Galatasaray ile kupa şampiyonu Fenerbahçe'nin Süper Kupa finalini Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da oynaması kararlaştırılmıştı. Ancak takımların sahaya Atatürk tişörtleri ve "Yurtta sulh, cihanda sulh", "Ne mutlu Türküm diyene" pankartları ile çıkmak istemesine S. Arabistanlı yetkililerin izin vermemesi üzerine takımlar sahaya çıkmayarak Türkiye'ye dönme kararı aldı.

Maç bugün (29 Aralık) oynanacaktı. Ancak öğle saatlerinde maçtan önce İstiklal Marşı okunacak olmasının kriz yarattığı haberleri basına yansıdı. 

Daha sonra krizin çözüldüğü bilgileri yayılırken bu kez de takımların sahaya Atatürk tişörtleri ve "Yurtta sulh, cihanda sulh", "Ne mutlu Türküm diyene" pankartları ile çıkmak istediği ancak S. Arabistanlı yetkililerin buna izin vermediği ortaya çıktı.

Kriz çözülemedi ve sonuçta takımlar maça çıkmayarak Türkiye'ye dönme kararı aldı. Geç saatlerde Türkiye Futbol Federasyonu, Fenerbahçe ve Galatasaray ortak bir açıklama yaptı. 

Açıklamada şöyle dendi:

"Cumhuriyetimizin ve Türkiye Futbol Federasyonu’nun 100. Yılını yurtdışında da kutlamak amacıyla, Türk Futbolunun marka değerine ve kulüplerimize katkı sağlayacak şekilde kulüplerimizle organize ettiğimiz, 29 Aralık 2023 Cuma günü saat 20.45’te oynanması planlanan 2023 Süper Kupa müsabakası organizasyondaki bazı aksaklıklar nedeniyle Kulüplerimizle birlikte aldığımız ortak karar neticesinde ileri bir tarihe ertelenmiştir.

Ev sahibi ülkenin Futbol Federasyonu, ilgili kurum ve kuruluşlarına şu ana kadar Süper Kupa’nın organizasyonu için göstermiş oldukları çaba nedeniyle teşekkür ederiz."

Kulüpler sabaha karşı Türkiye'ye geldi ve taraftarları tarafından havaalanında karşılandı. 

S. Arabistan cephesinden açıklama

Süper Kupa maçının organizatörlerinden olan Riyadh Season'dan yapılan açıklama ise şöyle:

"Maçın kapsamı dışında herhangi bir slogan olmaksızın yapılmasını gerektiren uluslararası futbol yönetmelikleri ve düzenlemelerine uygun olarak zamanında yapılmasını dört gözle bekliyorduk. Türkiye Cumhuriyeti’nin milli marşının çalınması ile stadyum içinde ve tribünlerde Türk bayraklarının sergilenmesi konusunda anlaşmaya vardık. Bu anlaşmaya rağmen, iki takımın anlaşmaya uymaması üzücü oldu ve bu da maçın yapılamamasına yol açtı.”

Karşılaşmanın S. Arabistan'da oynanması nedeniyle iki kulübe toplam 3.3 milyon euro ödenmesi için anlaşma yapılmıştı. 

Kategoriler

Güncel