DEM Parti'nin İstanbul adayları başvurusu kabul edildi

İstanbul İl Seçim Kurulu, DEM Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için başvurusunu zamanında yaptığını ve partinin başvurusunun kabul edildiğini açıkladı.

İstanbul İl Seçim Kurulu, DEM Parti'nin İstanbul adayları için başvurusunu başvuru süresi dolmadan 5 dakika önce saat 16:55'te verdiğini, bunun ardından aday listesinin teslim alındığına dair evrakın DEM parti avukatlarına teslim edildiğini açıkladı.

İl Seçim Kurulunca hazırlanan aday teslim tutanağında, DEM Partisi adına İdil Uğurlu'nun bugün saat 16.55'te başvuruda bulunduğu belirtildi. Söz konusu tutanakta, başvuruya ilişkin incelemenin saat 17.14'te tamamlandığı kaydedildi.

Daha sonra DEM Parti, sosyal medya hesabından İstanbul İl Seçim Kurulu'nun liste teslim tutanağını paylaştı. Açıklamada "Spekülasyonlara kulak asmayın. İstanbul Büyükşehir Belediye Eş başkan adaylarımız Meral Danış Beştaş ve Murat Çepni ile çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Hepimize kolay gelsin. Yolumuz açık olsun" denildi.

Bazı medya organlarında DEM Parti'nin zamanında başvuru yapmadığı gerekçesiyle YSK'nın İstanbul için yapılan başvuruyu kabul etmeyebileceği belirtilmişti. 

Kategoriler

Güncel