Ermenistan'dan müzisyenler İstanbul'daydı

Türkiye Ermeni Patrikliği ve İstanbul Ermeni Katolik Başepiskoposluğu işbirliğiyle, 22 Şubat Perşembe günü, Beyoğlu Surp Yerrortutyun (Üç Horan) Kilisesi Naregyan Salonu'nda "Ermeni Müzik Gecesi" düzenlendi.

Törenin organizasyonu müzisyen Artür Bağdasaryan tarafından gerçekleştirildi. Konserde Yerevan Gomidas Devlet Konservatuarı’ndan Prof. Markarit Sarkisyan ve Aleksander Isbentiaryan Devlet Opera ve Bale Akademisi solisti Diana Harutyunyan Ermeni klasik şarkılarıyla sahne aldılar.

Törende Beyoğlu Kiliseleri Din Görevlisi Üstrahip Harutyun Damatyan, Ermeni Katolik Kilisesi Ruhani Önder Vekili Başrahip Vartan Kazancıyan, Patrik Vekili Kd. Peder Krikor Damadyan, Peder Natan Arabyan, Peder Nerses Ayvazyan, Karadeniz Ekonomik İş birliği Teşkilatı Ermenistan Cumhuriyeti Daimî Temsilcisi Nayiri Bedrosyan ve asistanı Anahit Çalikyan, toplum temsilcileri ve halktan dinleyiciler hazır bulundu

Törenin sunucusu, Yerevan Devlet Üniversitesi öğretim üyesi, gazeteci, Doç. Vahakn Zakaryan'dı.

Konserde sanatçılar izleyiciler tarafından büyük beğeni topladı ve alkış aldı.

Konser sonunda katılımcılar Prof. Markarit Sarkisyan’ın doğum gününü kutladılar, daha sonra ise Artür Bağdasaryan’ın piyanosu eşliğinde "Ov Medzasganç” şarkısı söylendi.

(Patrikhane Basın Bülteni)

Kategoriler

Güncel