43. İstanbul Film festivali tartışmayla başladı

Geçen hafta açılışı yapılan 43. İstanbul Film Festivali, tartışmalarla başladı. Festival, Yeni Şafak’ın ‘LGBTİ propagandası’ yaptığı iddiasıyla hedef gösterildi.

Bunun üzerine Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın festivalden desteğini çektiği haberleri medyaya yansıdı.

Ancak İKSV’den yapılan açıklamada bunun henüz kesinleşmediği, bakanlığın desteği konusunda değerlendirmesinin halen sürdüğü ifade edildi.

Festival ekibinden edinilen bilgiye göre, Bakanlık her yıl İKSV’nin farklı festivallerine destek sağlıyor. Konunun İKSV içindeki bir yanlışlıktan dolayı meydana geldiğini söyleyen yetkili, şu ifadeleri kullandı: “T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı desteği alan festivallerimizde, logo görünürlüğünü desteğin kesinleşmesinin ardından sağlıyoruz. 43. İstanbul Film Festivali için destek başvurumuz değerlendirme aşamasındayken bazı mecralarda bakanlık logosuna yer verildi. Ancak mevzuat gereği logonun değerlendirme süreci devam ederken kullanılmaması gerektiği için daha sonra ilgili yerlerde güncellemeler yapıldı. Bakanlık desteğinin kesinleşmesinin ardından festival web sitesi, kataloğu ve diğer ilgili mecralarda logo görünürlüğü ayrıca sağlanacak.”

Ne olmuştu?

Festival programında yer alan ‘…Kadın’, “’armen’le O Yaz’, ‘Pet Shop Günleri’, ‘Geçit’ ve ‘Yurt’ gibi filmleri hedef gösteren Yeni Şafak gazetesi, festivalin ‘LGBT’yi normalleştirmeye’ çalıştığını iddia etmişti. Ankara Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Melih Gökçek de Meclis’e seslenmiş ve festivalin yasaklanması yönünde çağrıda bulunmuştu.


Kategoriler

Kültür Sanat Sinema