Seyfi Teoman’ın ölümüne neden olan şoföre 3 yıl 4 ay ceza

Son dönem Türkiye sinemasının önemli yönetmenlerinden Seyfi Teoman’ın ölümüne neden olan trafik kazası ile ilgili görülen dava, dün karara bağlandı. Bakırköy 22. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davada, bilirkişi raporları ve Adli Tıp raporuna göre kazada yüzde yüz kusurlu bulunan sanık Sadık Güner’in 3 yıl 4 ay hapis cezası ile cezalandırılmasına karar verildi.

Bakırköy 22. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davada, bilirkişi raporları ve Adli Tıp raporuna göre kazada yüzde yüz kusurlu bulunan sanık Sadık Güner’in 3 yıl 4 ay hapis cezası ile cezalandırılmasına karar verildi.

Mahkeme, Sadık Güner’e taksirle bir kişinin ölümüne neden olmak suçundan, 4 yıl hapis cezası verdi. Fakat Mahkeme, Güner’in iyi halini göz önünde bulundurarak TCK’nın 62. maddesi uyarınca cezanın 1/6 oranında indirilip, 3 yıl 4 ay olmasına karar verdi.

‘Tatil Kitabı’ ve ‘Bizim Büyük Çaresizliğimiz’ filmlerinin ödüllü yönetmeni Seyfi Teoman, 16 Nisan 2012 günü geçirdiği motosiklet kazası sonrası 8 Mayıs 2012 günü, 35 yaşında hayatını kaybetmişti.

Seyfi Teoman kimdir?

Seyfi Teoman Kayseri’de 1977 yılında doğdu. Boğaziçi Üniversitesi İktisat Bölümü’nü bitirdikten sonra Polonya Ulusal Sinema Okulu Lodz’da film yönetmenliği eğitimi aldı. Öğrencilik yıllarında, Boğaziçi Üniversitesi Mithat Alam Film Merkezi’nin kuruluşunda aktif rol aldı ve Boğaziçi Üniversitesi mezunu bir grup sinefil tarafından çıkarılmaya başlanan Altyazı Aylık Sinema Dergisi’nin Kısa Metraj bölümünün editörlüğünü üstlendi.

Lodz’daki sinema eğitiminin sonunda, 2004 yılında çektiği kısa filmi Apartman, ulusal ve uluslararası pek çok festivalde gösterildi ve ödüller aldı. 2007 yılında, Bulut Film’in kuruluşunda aktif rol üstlenen Teoman, Bulut Film çatısı altında senarist, yönetmen ve yapımcı olarak, ulusal ve uluslararası alanda başarılı olan uzun metraj filmler gerçekleştirdi.

İlk filmi Tatil Kitabı, 2008 yılında Berlin Film Festivali’ne kabul edilen tek Türkiye yapımı film oldu. Berlin Film Festivali’nin Forum bölümünde dünya galası yapılan film, Türkiye’de İstanbul Film Festivali’nde Ulusal Yarışma’da En İyi Film ve FIPRESCI ödüllerini kazandı. İkinci filmi Bizim Büyük Çaresizliğimiz ile 2011 yılında Berlin Film Festivali’nin Yarışma bölümüne katılan Teoman, bu filmiyle İstanbul Film Festivali’nde Uluslararası Yarışma bölümünde Jüri Özel Ödülü ve Radikal Halk Ödülü’nü kazandı.

2012 yılında yapımcılığı yaptığı Emin Alper’in yönettiği Tepenin Ardı filmi Berlin Film Festivali’ndeki dünya galasının ardından aralarında Asya-Pasifik Sinema Ödülleri En İyi Film ve İstanbul Film Festivali En İyi Film Ödülleri de bulunan pek çok ulusal ve uluslararası festivalde ödüller kazandı. Seyfi Teoman, geçirdiği trafik kazasının ardından 35 yaşında, 8 Mayıs 2012 günü hayatını kaybetti. Ölmeden önce üçüncü uzun metraj filmi Evliya üzerine çalışmaktaydı.

Kategoriler

Güncel Gündem