ERKEK ŞİDDETİ

GÜNCEL Maçka Parkı'nda güvenlikçi tacizi protesto edildi

Cumartesi günü ‘Kıyafetime Karışma’ sloganı altında Kadıköy’de bir araya gelen kadınlar, Pazar günü de Maçka Parkı’nda eylem yaptı. Maçka parkında geçtiğimiz günlerde bir kadının parkın güvenlik görevlisi tarafından ‘böyle giyinemezsin’ diyerek taciz edilmesi protesto edildi.
Ermenistan'da da kadın cinayetleri vahim boyutta

Üç yıl önce Ararat bölgesinde çocuklarının önünde eşi Diana’yı 21 kere bıçaklayarak vahşice katleden Volodya Muradyan, üç buçuk yıl hapis cezası aldı. ‘Şiddetsiz Toplum’ (Society Without Violence) üyesi Sona Hovagimyan, Diana'nın davasını ve Ermenistan’daki aile içi şiddeti anlattı.
GÜNCEL Türkiye’nin erkek şiddeti karnesi

Cinsel şiddet ve kadın cinayetlerini avukatlara, kadın hakları örgütü üyelerine, yazarlara ve gazetecilere sorduk. Avukat Hülya Gülbahar, bianet kadın ve LGBTİ haberleri editörü Çiçek Tahaoğlu, yazar Emine Uçak, avukat Benan Molu, Mor Çatı'dan Deniz Bayram, Kadın Cinayetlerine Karşı Acil Önlem Grubu'ndan Özgül Kaptan, akademisyen Aksu Bora, gazeteci Pınar Öğünç ve cinsel psikoterapi uzmanı Prof. Arşaluys Kayır konuştu.
GÜNCEL "Kadın katillerinin programlara davet edilişi şiddete teşviktir"

Karısını tornavida ile öldüren Yakup Kara’nın Songül Karlı’nın programına katılmasının ardından Seda Sayan da Show TV’deki programına iki karısını öldüren Sefer Çalınak’ı ‘üçüncüsünü arıyor’ diyerek davet etti. Medyada kadınları öldüren erkeklerin bu kadar rahat görünür olabilme meselesini Mor Çatı Kadın Sığınma Vakfı gönüllüsü Selma Tolunay ile konuştuk.