ERKEN SEÇİM

GÜNCEL Almanya'da koalisyon görüşmeleri çöktü

Almanya’da Hristiyan Demokratlar, Hür Demokratlar ve Yeşiller arasında haftalardır süren koalisyon görüşmeleri başarısızlıkla sonuçlandı. Olasılıklar arasında erken seçim var.
GÜNCEL Tsipras Yunan siyasetindeki liderliğini perçinledi

Aleksis Tsipras, beğenilsin veya beğenilmesin, yapılan seçimlerle Yunan siyasetindeki en etkin lider olduğunu ispatlayarak ve SYRIZA'nın oylarını neredeyse tek başına zirvede tutarak kendisini ispatlamış oldu. Şimdi sıra borçların yeniden yapılandırılmasında.
GÜNCEL Davutoğlu görevi iade edecek

CHP'nin ardından MHP ile yaptığı koalisyon görüşmesi de olumsuz sonuçlanan AKP’nin Genel Başkanı ve Başbakan Davutoğlu, bu akşam görevi iade ediyor.
GÜNCEL Koalisyon için karar günü

AKP ve CHP arasında koalisyon için bugün son görüşme yapılacak. Başbakan Davutoğlu ile CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun akşam saatlerinde yapacağı görüşmeden ya koalisyon kararı çıkacak ya da seçim ihtimali güçlenecek.
GÜNCEL Şahin: Yol haritasını belirliyoruz

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, Bakanlar Kurulu ve MYK üyeleriyle yaptığı toplantının ardından, AK Parti Genel Merkezi önünde basın mensuplarına açıklamada bulundu.
GÜNCEL İsrail'de seçim günü

İsrail'de seçmenler sandık başında. Seçimlerde Başbakan Benyamin Netanyahu'nun en ciddi rakibinin, Filistinliler ve uluslararası toplumla ilişkileri tamir etmeyi vaat eden merkez sol ittifak Siyonist Birlik olduğu belirtiliyor.
GÜNCEL Yunanistan: Şimdi ne olacak?

Evren Dede, cumhurbaşkanı seçilemeyince erken genel seçime gitmek zorunda kalan Yunanistan’daki olası gelecek senaryolarını yazdı: “’Öğrenmenin üç kaynağı vardır’ diyor Catherall, ‘Çok görmek, çok acı çekmek ve çok çalışmak’. 2015, Yunanistan'ın öğrenme yılı sayılabilir.”
GÜNCEL Yunanistan erken seçime gidiyor

Yunanistan Parlamentosu'nda bugün yapılan üçüncü ve son tur oylamada da Cumhurbaşkanı seçilemedi. Bu durumda ülkede parlamento feshedilecek. Başbakan Antonis Samaras 25 Ocak'ta erken genel seçim yapılacağını açıkladı.
GÜNCEL  Bulgaristan'da erken seçim sonuçları ve kış

Bulgaristan’da geçtiğimiz Pazar günü yapılan erken genel seçimlerden ülke adına belirsizlik, mali sıkıntının devamı ve belki de önümüzdeki süreçte gerçekleşeceğini öngörebileceğimiz yeni bir erken seçim daha çıktı.