BEYLİKDÜZÜ

GÜNCEL İHD: Mehmet Murat Çalık, zaman geçirilmeden serbest bırakılmalı

İHD İstanbul Şubesi Hapishane Komisyonu, hasta tutsakların durumuna dikkat amacıyla her hafta düzenlediği “F Oturması” eyleminin 695’incisinde, tutuklu kanser hastası Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık için, “Tutuklu kaldığı her anın telafisi imkânsız zararlara yol açacağı görülen Mehmet Murat Çalık, zaman geçirilmeden serbest bırakılmalıdır” çağrısında bulundu.
GÜNCEL ATK’den, tutuklu Mehmet Murat Çalık için yeniden kapsamlı tıbbi tetkik talebi

İBB soruşturması kapsamında 23 Mart’ta tutuklanan kanser hastası Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık’ın, 16 Temmuz’da sevk edildiği ATK raporu hazırlandı. ATK’nin yeniden kapsamlı tıbbi tetkik talebinde bulunmasına ilişkin ortak açıklama yapan Çalık’ın avukatları, “Yaşanan süreç artık tıbbi ve hukuki bir değerlendirme olmaktan çıkmış, insan hakları ihlaline ve sistematik bir eziyete dönüşmüştür" dedi.
GÜNCEL Tutuklu Beylikdüzü Belediye Başkanı Murat Çalık'a biyopsi yapıldı

İBB soruşturması kapsamında 23 Mart’ta tutuklanan kanser hastası Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, rahatsızlıkların nüksetmesi nedeniyle yeniden İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi. Çalık'ı muayene eden heyet, hastaneye yatışına karar verdi. 24 Haziran'da da Çalık'a boynundaki kitle nedeniyle biyopsi yapıldığı duyuruldu