BİYOGRAFİ

KÜLTÜR SANAT Erik Satie’yi nasıl bilirdiniz?

Müzik kitapları basmak üzere Mart ayında yayın hayatına başlayan Kara Plak; Richard Skinner’in, Fransız besteci Erik Satie’nin yaşamına odaklanan ve bir tür biyografi denemesi olan ‘Kadife Bey’i yayımladı.
KÜLTÜR SANAT 'Kudüs’ün güzeli' İstanbul’da

İsrailli gazeteci ve biyografi yazarı Sarit Yishai-Levi, yarın saat 15.00’te İstanbul Tanpınar Edebiyat Festivali kapsamında “Roman ve Biyografilerde Kimlik Algısı” isimli panelde konuşmacı. Kudüs’ün en güzel ama en talihsiz kadınlarında biri olan Nora’nın biyografisini “Kudüs Güzeli”ni ismiyle kitaplaştıran Levi, ‘Nobel ödül kazanmış olan Orhan Pamuk’un çok büyük hayranıyım’ diyor.
GÜNCEL Türkiye'nin sessizlerinin sesini onurlandırmak

Doğu Avrupa ve Kafkaslar konusunda uzmanlaşmış, Dağlık Karabağ çatışması ile ilgili uluslararası takdir kazanmış çalışmalarıyla tanınan Thomas De Waal, Carnegie Europe sitesinde 26 Nisan’da bir yazı yayınlayarak, Tûba Çandar’ın İngilizce olarak yayımlanan Hrant Dink biyografisini ele aldı. Maureen Freely’nin çevirdiği ve Gerard Libaridian’ın önsözünü yazdığı kitapla ilgili bu önemli yazıyı Cansen Mavituna’nın çevirisiyle sunuyoruz.