KİLİKYA KATOLİKOSLUĞU

GÜNCEL Lübnan’daki tatil köyü tepkilere rağmen kuruluyor

Lübnan’ın başkenti Beyrut’ta inşa edilecek lüks tatil köyü Ermeni toplumunda tepkilere neden oluyor. Konuyu yakından takip eden Beyrutlu coğrafya uzmanı ve şehir plancısı Vicken Achkarian gelişmelerle ilgili sorularımızı yanıtladı.
TOPLUM Kilikya Katolikosluğu: İade istiyoruz

Merkezi Beyrut’ta bulunan Kilikya Katolikosluğu'nın Anayasa Mahkemesi’ne yaptığı başvuruya yanıt gelmemesi üzerine avukat Cem Sofuoğlu, dosyayı öne alma dilekçesi verdi.
TOPLUM ‘Bu bir ibadet özgürlüğü davasıdır’

Lübnan’da bulunan Kilikya Katolikosluğu, Adana’nın Kozan ilçesindeki mülklerinin iadesi için Anayasa Mahkemesi’ne başvuru yaparak, bu konuda tarihî denebilecek bir adım attı. Bir Ermeni kurumunun açtığı ilk mülk davasında Katolikosluk’un temsilciliğini yapan Avukat Cem Sofuoğlu’yla hem davada gelinen noktayı, hem de genel olarak Ermenilerin açtığı özel mülk davaları hakkında konuştuk.
GÜNCEL Lübnan’da Ermeni mezarlığı tatil köyü mü oluyor?

Lübnan’ın başkenti Beyrut’taki Ermeniler, sevdiklerinin mezarlarından çıkarılmalarını engellemek için mücadele ediyorlar. Sahil kasabası Biblos’ta inşa edilecek lüks bir tatil köyüne yer açmak için boşaltılmaya çalışılan mezarlıkta, 1915’ten sağ kurtulanların naaşları bulunuyor. Mezarlığın bulunduğu araziyse Kilikya Katolikosluğu’na ait.