MİLLİ GÜVENLİK KURULU

GÜNCEL Ergenekon’da bir orgeneral daha tutuklandı

Ergenekon davasında 13 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırılan ve hakkında yakalama kararı çıkartılan eski Milli Güvenlik Kurulu (MGK) Genel Sekreteri emekli Orgeneral Tuncer Kılınç tutuklanarak cezaevine gönderildi.
GÜNCEL MGK darbe dönemi görüşmelerini Meclis'e göndermeyi reddetti

TBMM Darbeleri Araştırma Komisyonu, ilk olumsuz yanıtı kritik süreçlerin önemli adresi Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreterliği'nden aldı. Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreterliği, darbe öncesi ve sonrasında yapılan tarihi toplantıların görüşme tutanaklarını isteyen Darbeleri Araştırma Komisyonu'nun talebini, MGK'nın 'Görüşme Tutanakları' maddesine dayandırarak reddetti.
GÜNCEL Bülent Arınç: 'Demirel'in açıklaması yeterli'

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, 28 Şubat soruşturmasına ilişkin soruları yanıtladı. 28 Şubat'ın medyaya uzanıp uzanmayacağına dair açıklamalarda bulunan Arınç, 'Demirel'in bu millete bir hayrı dokunacaksa, o tarihte ne olduğunu açık yüreklilikle anlatması yeter. Yoksa biz onun savcının önüne gitmesini, mahkemenin önüne çıkmasını istemeyiz' dedi.
GÜNCEL MGK'da 4+4+4 mü konuşuldu

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, dün (27 Şubat Pazartesi), Kurul üyesi olmadığı halde Milli Güvenlik Kurulu toplantısına katıldı. Bunun üzerine akşam saatlerinde, hala tartışılan yeni eğitim sistemi formülü 4+4+4 ile ilgili revizyon açıklaması geldi. Bülent Arınç, “MGK toplantısında 4+4+4 konusu kesinlikle gündeme gelmemiştir” dedi. Daha sonra aynı açıklama Cumhurbaşkanlığı Köşkü tarafından tekrarlanarak teyit edildi.