ARTUKLU ÜNİVERSİTESİ

GÜNCEL Artuklu Üniversitesi’nden YÖK’e Kürtçe çağrısı

Milli Eğitim Bakanlığı'nın talebi üzerine Kürtçe öğretmeni yetiştirmek için gazete ilanıyla öğrenci kabul eden Mardin Artuklu Üniversitesi, YÖK'ün getirdiği sınırlama ile zor durumda kaldı. Artuklu Üniversitesi Rektörü Serdar Bedii Omay, YÖK’ten hassasiyet talep etti.
GÜNCEL 'Kürtçe eğitimde sınırlama olursa kabul etmeyiz'

Mardin Artuklu Üniversitesi'nin Rektör Yardımcısı ve Türkiye'de Yaşayan Diller Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Kadri Yıldırım, 'Kürtçe eğitimde q, x ve w harflerine, sınırlama konursa kabul etmeyiz' dedi. Prof. Dr. Yıldırım ayrıca Türkiye de yaşanan travmayı sadece Kürtler in yaşamadığını, aynı sıkıntıyı Arap ve Süryaniler in de yaşadığını belirtti.
GÜNCEL Erdoğan Mardin'de teröre karşı destek istedi

Mardin'deki 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinliğinin ardından toplu açılış törenine katılan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, anne ve babaların terörün önüne geçmesi için çağrılarda bulundu. Kurdukları Artuklu Üniversitesi’nden bahseden Başbakan Erdoğan, üniversite bünyesindeki Süryani bölümünden ve Kürt Dili ve Edebiyatı bölümünü hatırlatarak Mardin’deki icraatlarının devam edeceğini söyledi.