Ankara katliamının birinci ayında anma: "Fail bellidir"

Ankara Katliamı’nın birinci ayında, kitle örgütleri ve siyasi partiler Ankara Garı önündeydi.

Resmi rakamlara göre 102 kişinin öldüğü, 400’e yakın kişinin yaralandığı Ankara bombalı saldırısının üzerinden bir ay geçti. Bugün, patlamanın adresi Ankara Garı önünde toplanıldı. 

Patlamanın gerçekleştiği Barış Mitingi’ni de düzenlemiş olan DİSK, KESK, TMMOB ve TTB başkanları, katliamın yaşandığı yere karanfil bıraktı. Saat 10.04’te başlayan anmada, yaşamını yitirenlerin fotoğrafının olduğu ve üzerinde  “Katilleri tanıyoruz! Unuutturmayacağız” yazılı pankart taşındı. 

KESK, DİSK, TMMOB ve TTB adına açıklama yapan Lami Özgen, Ankara Katliamı’nın Türkiye tarihinin en büyük katliamı olduğunu ifade etti. “Geçen bir ayın her saniyesini, yasla, isyanla, yaşamını yitiren yoldaşlarını anarak geçirdiklerini” söyleyen Özgen, dayanışmanın bir nebze olsun acılarını hafiflettiğini, umutlarını büyüttüğünü kaydetti.

“Tedavi ücreti isteniyor”

Terör saldırısında yaralanan ve tedavileri devlet tarafından karşılanması gereken insanlardan da tetkik tedavi ücretleri istendiğini hatırlatan Özgen, ilgili makamlara yazdıkları yazıların görmezden gelindiğini de dile getirdi. 

Dönüm noktası 

10 Ekim’de yaşananların savaş politikalarından ayrı değerlendirilemeyeceğini belirten Özgen, “IŞİD, El Nusra, El Kaide, Şam Cephesi ve daha birçok çeteci güçlere destek ve yardım nedeniyle ülkeler kan gölüne çevrildi. Bizlerin ve diğer tüm muhalif kesimlerin bu politikaların eninde sonunda ülkemize yansıyacağı ve AKP hükümetinin çeteci güçlerle girdiği kirli ilişkilerin suç olduğu yönündeki uyarılarımız ciddiye alınmadığı gibi adım adım AKP ve yandaş medya eliyle çeteci güçlerin hedefi haline getirildik” dedi.  

10 Ekim Katliamı’nın emek, demokrasi ve barış mücadelesinde bir dönüm noktası olduğunu vurgulayan Özgen, katliamın gerçek faillerinin açığa çıkarılıp cezalandırılmaması durumunda yeni saldırıların kaçınılmaz olacağına dikkat çekti. 

“Fail mi arıyoruz Fail bellidir. Bu ülkede barış sesinin daha gür, daha yankılanan bir biçimde çıkmasından kim rahatsız oluyorsa failler onlardır” diyen Özgen, kimlerin hak arama mücadelesinden korkuyorsa faillerin onlar olduğunu vurguladı. Reyhanlı, Diyarbakır, Suruç saldırılarının aydınlatılmaması, dosyalara gizlilik kararı koyarak karartılmasının 10 Ekim Katliamına davetiye çıkarttığını savunan Özgen, katliam mekanı olan Ankara Garı’nın bir ‘anıt mekan’ haline gelmesi gerektiğini belirtti. 

 

 

 

Kategoriler

Güncel Türkiye Gündem

Etiketler

Ankara katliamı


Yazar Hakkında