Nisan ayı ırkçısı belli oldu

Irkçılığa ve Milliyetçiliğe DurDe Girişimi'nin düzenlediği Ayın Irkçısı seçimleri Nisan sonuçları belli oldu. Nisan ayı seçimlerine giren adaylar arasında Bahçelievler Presbiteryen Lütuf Kilisesi'ne saldıran ırkçılar ve katıldığı TV programında Garo Paylan'a yönelik 'Ya sev ya terk et' diyen Türk Tarih Kurumu 'Ermeni Masası' Başkanı Kemal Çiçek vardı.

Irkçılığa ve Milliyetçiliğe DurDe Girişimi'nin her ay düzenlediği Ayın Irkçısı seçimlerinin Nisan ayı sonuçları belli oldu. 9 Mayıs Çarşamba günü biten oylama sonuçlarına göre Didier Zokora'ya karşı yaptı ırkçılık nedeniyle adaylar arasında yerini alan Emre Belözoğlu Nisan Ayı Irkçısı seçildi.

Nisan ayı oylamasında yer alan adaylar: TTK Ermeni Masası Başkanı Kemal Çiçek, futbolcu Emre Belözoğlu, Kiliseye Saldıran Irkçılar, MHP Yüreğir İl Genel Meclisi Mustafa Halaçoğlu, ve Eski Avcılar bölgesindeki boş okul ile sulama kanalının üzerine Aleviler'e yönelik olarak 'Hepiniz kafirsiniz' yazan ırkçılar.

'Ayın Irkçısı” adayları arasına giren Emre Belözoğlu, DurDe katılımcılarının kullandığı toplam 2281 oyun yüzde 49′unu alarak Nisan Ayı Irkçısı seçildi.

DurDe'nin Ayın Irkçısı oylamasına giren adaylarla ilgili açıklamaları:

TTK Ermeni Masası Başkanı Kemal Çiçek

'25 Nisan 2012 Çarşamba günü CNN Türk’te “Tarafsız Bölge” programında Türk Tarih Kurumu Ermeni Masası Başkanı Kemal Çiçek Ermeni toplumunun önde gelenlerinden, dostumuz Garo Paylan’ı, soykırım ve tehcir hatırlatması yaparak açıkça tehdit etti.

Canlı yayında “Böyle konuşursa Türk toplumunun tepkisiyle karşılaşacağı”nı söyledi ve 'Senin de sonun California olur' diyerek, ırkçı 'YA SEV YA TERK ET' sloganını Garo Paylan’a ve onun nezdinde tüm Ermenilere söylemiş oldu.

2012 yılında hâlâ bir ‘Ermeni masası’ bulunmasındaki ayrımcılık bir yana resmi bir kurumun başındaki bir yetkilinin bu ırkçı tehditleri kabul edilemez. Bu nefret söyleminin toplumda kin ve düşmanlığı tahrik ettiği açıktır. Nitekim İHD Irkçılık ve Ayrımcılığa Karşı Komisyon savcılığa 3 Mayıs 2012’de bu konuda suç duyurusunda bulunacaktır.

DurDe olarak İHD’nin bu girişimini destekliyor katılımcılarımızı da suç duyurusunu desteklemeye davet ediyoruz.'

Futbolcu Emre Belözoğlu

'Fenerbahçe futbol takımı oyuncusu Emre Belözoğlu Trabzonspor ile oynadıkları Spor Toto Süper Final’deki ilk maçında, Trabzonspor’lu siyah oyuncu Didier Zokora’ya “Pis zenci!”diyerek ırkçı bir hakarette bulundu. Zokora’nın da kendisine küfür ettiğini öne süren Belözoğlu’nun ilk ırkçılık vukuatı bu değil. Daha önce de İngiltere’de, 2006′daki Ewerton-Newcastle maçı sırasında da Nijeryalı siyah oyuncu Yobo’ya benzer içerikli ırkçı hakaretlerde bulunmuştu.

DurDe Girişimi futbolda çok sık rastlanan ırkçılığın teşhir edilmesi ve önlemesi için “Irkçılığa Kırmızı Kart” başlıklı bir kampanya önermektedir.'

Kiliseye saldıran ırkçılar

'Paskalya Bayramı’nda, İstanbul Bahçelievler Presbiteryen Lütuf Kilisesi’ne gece vakti gelen saldırganlar Kilise Pastörü Semir Serkek’i darp ederek Kelime-i Şahadet getirip Müslüman olmasını istediler. 4 kişi olduğu belirlenen saldırganlar henüz yakalanmış değil.

Hıristiyan yurttaşları tehdit ve rencide eden bu tür saldırıların yeniden yoğunlaşmaya başladığı bir döneme girildiğini kilise yetkilileriyle birlikte bizlerde tespit ediyoruz.'

MHP Yüreğir İl Genel Meclis üyesi Mustafa Halaçoğlu

'Adana İl Özel İdaresi’nin ’2012 Yılı Nisan Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nda gündem dışı söz alan MHP Yüreğir İl Genel Meclis üyesi Mustafa Halaçoğlu, Adana’ya ve her ile bir ‘Ermeni soykırım’ anıtı dikilmesini önerdi.

Her yıl 24 Nisan yaklaştığında Ermeni yurttaşlara yönelen saldırgan dile bir ‘yenilik’ de böylece eklenmiş oldu. ‘Azerbaycan Türkleri ile aynı’ olduklarını söyleyip kendi ülkesinde soykırıma uğramış Ermeni yurttaşlarını ‘yabancı’ saymaya devam eden bu anlayış Ayın Irkçıları arasında yer almayı hak ediyor.'

“'Hepiniz kâfirsiniz' yazan ülkücü faşistler'

'Erzincan’a 30 kilometre uzaklıkta bulunan Üzümlü İlçesi’ne bağlı 124 hanenin bulunduğu Avcılar Köyü’ne bir kilometre uzaklıktaki 20 hanelik ’Eski Avcılar’ bölgesinde geçen çarşamba günü boş okulun duvarına yağlı boya ile ’Kafir Aleviler hepiniz yanacaksınız’, sulama kanalı üzerine ’Hepiniz kafirsiniz’ yazan kimliği belirsiz kişi ya da kişiler iki boş evin duvarına da ’3 hilal’ çizdi.'

(Kaynak: DurDe.org)