Ankara'da bombalı saldırı: 28 ölü 61 yaralı

Ankara’da askeri lojmanlar bölgesinde, askeri servis araçlarının geçisi sırasında patlama meydana geldi.

Ankara'da, saat 18.31'de İnönü Bulvarı'nı Dikmen Caddesi'ne bağlayan Merasim Sokak'ta askeri servis araçlarının geçişi sırasında patlama meydana geldi. 

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, saldırıda 28 kişinin hayatını kaybettiğini, 61 kişinin yaralandığını söyledi.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu, patlamaya ilişkin geçici yayın yasağı getirdi. Geçici yayın yasağının, olay yerini görecek şekilde canlı yayın yapılmasını, olayın oluş anı ve hemen sonrasına ilişkin görüntüler ve cenaze görüntülerinin verilmesini kapsadığı öğrenildi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ankara'daki patlama nedeniyle Brüksel ziyaretini iptal etti.

Genelkurmay: Terör saldırısı 

Genelkurmay, Ankara'daki patlamayla ilgili yaptığı açıklamada "TSK personelini taşıyan servis araçlarına İnönü Bulvarı üzerinde bulunan kavşaktaki trafik ışıklarında bekledikleri esnada bir terör saldırısı düzenlenmiştir" dedi, hayatını kaybedenlere başsağlığı, yaralananlara şifa diledi.

Sağlık Bakanlığı: Kan ihtiyacı yok

Sağlık Bakanlığı da yaptığı açıklamada, hayatını kaybeden ve yaralananlara ilişkin bilgi vermedi. 32 ambulansın patlamanın ardından olay yerine ulaştığını belirten Bakanlık, kan ihtiyacı bulunmadığını söyledi. 

Adalet Bakanı: Neden bomba yüklü otomobil 

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Ankara'daki patlamanın, bomba yüklü bir otomobilin patlatılmasıyla meydana geldiğini belirtti. 

Güvenlik toplantısı 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında düzenlenen güvenlik toplantısı, saat 20.25'te başladı. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki zirveye, Başbakan Ahmet Davutoğlu ve diğer yetkililer katılıyor. Toplantıda, Ankara'daki saldırının da ele alınacağı öğrenildi.

Kategoriler

Güncel Türkiye Gündem

Etiketler

Ankara patlama


Yazar Hakkında