Ankara'da bombalı saldırı: 37 kişi hayatını kaybetti

Ankara'da Kızılay Güvenpark yakınlarında 18.45'te patlama meydana geldi. 37 kişinin hayatını kaybettiği saldırıda 125 kişi yaralandı.

Gama İş Merkezi'nin karşısındaki otobüs duraklarının yanında meydana gelen patlama sonucunda en az 37 kişi hayatını kaybetti, 125 kişi de yaralandı. Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, bu sabah yaptığı basın toplantısında ölü sayısının 37'ye yükseldiğini, yoğun bakımda olan 15 kişinin durumunun ciddiyetini koruduğunu söyledi. Bakan Müezzinoğlu, "Dün akşam itibariyle olay yerinde 30 kaybımız var. 30 kayıptan 1'i kesin, 2'si şüphelinin terörist olması söz konusu. Hastanelerde dört vatandaşımız hayatını kaybetmişti. Bu sabah itibariyle 3 vatandaşımız daha hayatını ve kaybetti ölü sayısı 37'ye yükseldi. 71 yaralımız var. 15'i yoğun bakımda ve durumları ciddiyetini koruyor" dedi.

Patlamadan iki belediye otobüsü de etkilendi. Yaralılar 24 hastanede tedavi altına alındı.


Başkentteki saldırı, seyir halindeki bomba yüklü araçla gerçekleştirildi.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulunca,Ankara Kızılay'da meydana gelen patlamaya ilişkin yayın yasağı getirildi. Geçici yayın yasağının, olay yerini görecek şekilde canlı yayın yapılmasını, olayın oluş anı ve hemen sonrasına ilişkin görüntüler ve cenaze görüntülerinin verilmesini kapsadığı öğrenildi.

Ankara'da 10 Ekim 2015'teki barış mitinginde ve 17 Şubat 2016'da olmak üzere son altı ayda iki patlama yaşanmıştı. 

Güvenlik zirvesi sonrası açıklamalar 

Ankara’daki bombalı saldırı sonrasında, Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığındaki güvenlik toplantısı, Başbakanlık Resmi Konutu'nda yapıldı. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, İçişleri Bakanı Efkan Ala ve Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu açıklama yaptı.

İçişleri Bakanı Efkan Ala: Ciddi bulgular ve emarelere ulaşılmıştır. Kesin olarak yapan örgüt soruşturma bu yönüyle tamamlanınca açıklanacaktır sanırım yarın bu araştırmalar kesinleşir. Kesin kanaata varıldıktan sonra da açıklama yapılır. Saldırı, seyir halinde bomba yüklü bir araçla gerçekleştirildi. 

HDP'den saldırıya kınama 

Ankara'daki bombalı saldırıya ilişkin Halkların Demokratik Partisi (HDP) tarafından yapılan açıklamada, "Ankara'da bu akşam meydana gelen bombalı saldırıyı lanetliyoruz. Sivil yurttaşlarımızın bulunduğu bir yerde yapılan bu vahşi saldırının sonucunda maalesef çok sayıda hayatını kaybeden ve yaralanan olmuştur. Bütün halkımızla bu büyük acıyı paylaşıyoruz. Yaşamını yitiren insanlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Halkımıza yaşatılan bütün bu acıların bizleri kardeşlik duygularından uzaklaştıramayacağını ifade ediyor, saldırıyı bir kez daha en sert şekilde kınıyoruz" ifadelerine yer verdi.

Kategoriler

Türkiye Gündem

Etiketler

Ankara patlama