Diyarbakır’da kitap şöleni sona erdi

Bu yıl üçüncü kez düzenlenen Diyarbakır Kitap Fuarı 27 Mayıs Pazar akşamı sona erdi. Yaklaşık 100 yayınevi ve sivil toplum kuruluşunun katıldığı fuarı, altı gün boyunca 97 bin 423 okur ziyaret etti. Fuarda AGOS gazetesi, ve geçtiğimiz yıl ‘Sessizliğin Sesi’ ile Hrant Dink’in köşe yazılarından oluşan ‘Bu Köşedeki Adam’ adlı kitapları yayımlayan Hrant Dink Vakfı'nın standları yoğun ilgi gördü.

 

Kültür etkinlikleri ve imza günlerinde yüzlerce yazarın okurlarıyla buluştuğu fuar kapsamında, gazetemizin standı yoğun ilgi gördü. Hrant Dink Vakfı ve Agos standını ziyaret eden okurlar arasında, Diyarbakır’da yaşayan Ermeniler ve Ermeni kökenlerinden bahsedip ailelerinin hikâyelerini anlatanlar da vardı. Standta en çok ilgiyi Hrant Dink Vakfı Yayınları’nın geçtiğimiz yıl yayımladığı ‘Sessizliğin Sesi’ ve Hrant Dink’in köşe yazılarından oluşan ‘Bu Köşedeki Adam’ adlı kitaplar gördü.

Diyarbakırlı okurlar, Aras Yayınları standında, hemşerileri Mıgırdiç Margosyan’la buluşmanın da keyfini yaşadılar. İmza günlerinde okurlarıyla buluşan Margosyan’ın ‘Gâvur Mahallesi’ adlı romanı, en çok ilgi gören kitaplar arasındaydı.

Fuarda, küratörlüğünü Birzamanlar Yayıncılık’tan Osman Köker’in yaptığı ‘Eski Diyarbakır’da Kültürel Çeşitlilik’ adlı sergi de yoğun ilgi gördü. Çoğunluğu 20. yüzyıl başına ait 200’den fazla fotoğraf aracılığıyla Diyarbakır’ın kaybolan halklarının hikâyesinin anlatıldığı sergide, Diyarbakır’ın geçmişindeki çokkültürlü hayatı, Ermeniler, Süryaniler, Keldaniler, Rumlar, Yahudiler ve Yezidilerin yaşantıları ele alınıyor.