Rupen Semerciyan Turnuvası düzenlenecek mi?

Ermeni toplumu gençlerinin okul dernekleri çatısı altında bir araya geldiği Rupen Semerciyan Basketbol Turnuvası’nın akıbeti belirsizliğini koruyor. 26 yıllık geçmişe sahip, Ermeni toplumunun en önemli organizasyonlarından biri olan Rupen Semerciyan Turnuvası, birkaç yıldır eski görkeminden uzak.

Turnuvanın favori takımlarından Sahakyan Nunyan Lisesi’nden Yetişenler Derneği’nin başkanı Sevan Selviler, Agos’a yaptığı açıklamada turnuvanın bu yıl er ya da geç düzenleneceğini söyledi. Ancak her yıl mayıs ayı içinde yapılan turnuva için halen bir adım atılmamış olması, Rupen Semerciyan’ın bu yıl düzenlenip düzenlenmeyeceği konusunda akıllarda soru işareti bırakıyor.

‘Toplumda spekülasyon var’

Daha önce turnuvanın organizasyon komitesinde görev alan, Getronagan Lisesi’nden Yetişenler Derneği Başkanı Kevork Simkeşyan da, Agos’a yaptığı açıklamada, turnuvanın belirsizliğine dikkat çekti. Ermeni toplumu içinde konuyla ilgili spekülasyonlar dolaştığını belirten Simkeşyan, halen bir organizasyon komitesi bulunmadığını ve turnuvanın düzenlenip düzenlenmeyeceğinin belirsiz olduğunu söyledi. 

Ünal’dan organizatörlere sitem

Pangaltı Lisesi’nden Yetişenler Derneği Takımı’nın koçluğunu üstlenen Sevan Ünal ise, sosyal paylaşım sitesinden yaptığı açıklamada, organizatörlere sitem etti. Ünal’ın açıklamalarının bir bölümü şöyle: “Rupen Semerciyan Basketbol Turnuvası, bir turnuvadan öte, 1-1,5 ay boyunca sürüp basketbol severlerin toplandığı güzel bir spor şöleni. Bir kısmı eski sporcular, bir kısmı faal sporcular, bir kısmı da basketbolu sevip parkede oynama şansı bulamadığından burada eğlenip ter dökenlerden oluşan güzel bir basketbol turnuvası düzenleniyor. Gelen hakem hocalarım, abilerim ya da kardeşlerim, hepsi Basketbol Federasyonu’nun profesyonel hakem kadrosundan oluşuyor. Turnuva, derneklerin ve sponsorların maddi ve manevi yardımlarıyla düzenleniyor, bu kapsamda hiç de az sayılmayacak bütçeler harcanıyor... Bütün gençlik burada eğleniyor, mutlu oluyor ve az da olsa basketbol özlemini gideriyor. Geçen sene komite başkanı olan Arsen Kovan abim, son dönemin en başarılı turnuvasını düzenledi. Turnuva sonrası mağlup olanlar da, galip gelenler de buradan mutlu ayrıldı çünkü adil ve hakkaniyetli bir turnuva düzenlenmişti. Bu sene için de Arsen abinin kafasında derneklere fazla maddi sıkıntı çıkarmadan düzenlenecek bir takım projeler vardı. Ama bizim Ermeni camiamız başarılı olanları, sevilenleri, ileri çıkanları sevmez. İlla içeriden birkaç kendini bilmez, egosu yüksek, birilerinin üstüne basarak bir yerlere gelmeye çalışanlar ortaya çıkar. ‘Arsen Kovan’ı istemiyoruz, yanlışları var. Turnuvayı biz düzenleyeceğiz’ diye ortaya çıkıp güzelim turnuvanın içine ettiler. 15 yaşındaki çocuk telefon açıp ağlamaklı sesle ‘Sevan abi, bu sene turnuva olmayacakmış, dedem gelip beni seyretmek istiyor, belki seneye göremem seni dedi’ diyorsa, sizin egonuz yüzünden.”

Kategoriler

Toplum Spor



Yazar Hakkında

1990 İstanbul doğumlu. Kültür sanat, müzik, insan hakları ve güncel politika haberleri yapıyor.