Emre Belözoğlu Didier Zokora'ya dava açtı

Fenerbahçe'nin Trabzonspor'la oynadığı karşılaşmada, Fildişili futbolcu Didier Zokora'ya İngilizce ırkçı ifadelerde bulunması nedeniyle hakkında soruşturma başlatılan Emre Belözoğlu'na ceza verilmedi. Bunun üzerine Belözoğlu, kendisine tekme atan Zokora'ya, elini sıkmadığı ve 'Afrika yerlilerinin ava çıkarken sürdüğü avcı boyasını' sürdüğünü de ekleyerek 'kasten yaralama' suçlamasıyla dava açtı.

Kadıköy Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma dosyasında futbolcu Emre Belözoğlu şüpheli, Trabzonspor Derneği ise müşteki olarak yer aldı.

Savcılık, hakkında 'din, dil, ırk, etnik köken, cinsiyet veya mezhep farkı gözeterek hakaret' suçundan yaklaşık 2 ay soruşturma yürütülen Emre Belözoğlu için takipsizlik kararı verdi.

Yaptığı ırkçılık cezasız kalan Emre Belözoğlu, Zokora hakkında bir sonraki maçta kendisine tekme attığı gerekçesiyle Başsavcılığa şikâyette bulundu.

Emre Belözoğlu, söylediği ırkçı sözler nedeniyle Irkçılığa ve Milliyetçiliğe Dur De girişimi tarafından ayın ırkçısı seçilmişti.

Irkçılık suçu için yeterli delil bulunamadı

Dava açmak için yeterli delile ulaşılamadığını belirten savcılık, takipsizlik kararında, olaya ilişkin Türkiye Futbol Federasyonu tarafından da disiplin soruşturması yürütüldüğü, 4. hakem raporunda saha içinde olayın bulunmadığının belirtildiği vurgulandı. Takipsizlik kararında, 'Şüpheli Emre Belözoğlu'nun din, dil, ırk, etnik köken, cinsiyet veya mezhep farkı gözetmek kastıyla hakaret ettiğine dair delil elde edilemediği, atılı suçun unsurlarının oluşturmadığı sonuç ve kanaatine varılmıştır. Bu itibarla şüpheli hakkında kovuşturmaya yer olmadığına dair karar verilmiştir' denildi.

Emre Belözoğlu, söylediği ırkçı sözler ('F..king nigger')  nedeniyle Irkçılığa ve Milliyetçiliğe Dur De girişimi tarafından ayın ırkçısı seçilmişti.

 

Belözoğlu'ndan karşı dava

Belözoğlu, Trabzonspor maçında kendisine tekme atan Zokora'yı 'kasten yaralama' suçlamasıyla Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığı'na şikayet etti.

İspanyol Atletico Madrid'e transfer olan Futbolcu Emre Belözoğlu, avukatı Mahir Işıkay aracılığıyla Zokora'yı 'kasten yaralama' suçlamasıyla Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığı'na şikayet etti. Şikayetin gerekçesi ise Trabzonspor-Fenerbahçe maçında Zokora'nın Emre'ye attığı tekme.

 

'Elini sıkmadı husumetini gösterdi'

Belözoğlu avukatı Işıkay aracılığıyla verdiği şikayet dilekçesinde, takımların maça başlamadan önce yapılan tören sırasında Trabzonspor futbolcusu Didier Zokora'nın, Emre Belözoğlu'nun uzattığı eli sıkmadığını ve Emre'ye karşı husumetini ortaya koyduğunun belirtildi.

'Afrika yerlilerinin avcı boyasından sürdü'

Dilekçede, 'Fenerbahçe Spor Kulübü Futbol Takımı ile Trabzonspor Futbol Takımı arasında 06.05.2012 tarihinde Spor Toto Süper Final Şampiyonluk Grubu maçı oynanmıştır. Maç sırasında ilk yarının uzatma dakikalarında Trabzonspor futbolcusu Didier Zokora tarafından hedef gözetilerek, kasten müvekkilimin bacak arasına tekme atılarak yaralanmasına neden olunmuştur. Zokora maçtan önce göz altlarına sürdüğü avcı boyası ile de niyetini ortaya koymuştur. Kadıköy'de oynanan ilk maçta ırkçı söylemlere maruz kaldığına inanan ve intikamını almak isteyen Trabzonspor futbolcusu Didier Zokora'nın gerek maç öncesi müvekkilim Emre Belözoğlu'nun uzattığı elini sıkmaması, gerek göz altlarına Afrika yerlilerinin ava çıkarken sürdükleri siyah boya sürmesi, müvekkilim Emre Belözoğlu'nun bacak arasına attığı ve sahalarda ender görebileceğimiz türden uçan tekmenin bilerek ve isteyerek yani kasıtlı olarak yapıldığının en açık göstergeleridir. Bu hareketle kasten yaralama suçu oluşmuştur.

Zokora'nın attığı tekmenin fotoğrafı

Trabzonspor futbolcusu Didier Zokora ile uzlaşmak istenmediğinin belirtildiği dilekçede, Zokora'ya kasten yaralama suçundan dava açılması istenildi. Şikayet dilekçesine maç sırasırda Zokora'nın Emre'ye attığı tekme ile Emre'nin elini sıkmadığını gösteren video ve fotoğraflarda yer aldı.

Hakaret ettiği gerekçesiyle

Öte yandan Emre Belözoğlu yine avukatı Işıkay aracılıyla futbol yorumcusu Gökmen Özdenak'tan da şikayetçi oldu. Katıldığı TV programında Özdenak'ın kendisine 'terörist gibi sahanın içinde', 'saldırgan' ve benzeri hitaplar kullandığını belirten Belözoğlu, 'hakaret ettiği' gerekçesiyle Özdanak hakkında kamu davası açılması için İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na şikayet dilekçesi sundu.