Boyer yeniden meclise seçilmeyi başardı

Fransa'da gerçekleşen milletvekili seçimlerinin ikinci turunda Halk Hareket Birliği (UMP) milletvekili Valerie Boyer, yeniden milletvekili seçilmeyi başardı. Geçtiğimiz Aralık ayında hazırladığı “Ermeni Soykırımını İnkâr Yasa Tasarısı” ile Türkiye’nin gündemine oturan Boyer, sonrasında ise kendisine yöneltilen yoğun tehditler sebebiyle zor günler geçirmişti.

Bouches du Rhone birinci bölgeden aday olan Boyer, yüzde 50,65 oy elde ederek yüzde 49,35'de kalan Sosyalist aday Christophe Mass'ın önünde yer aldı. Boyer, ilk turda ise yüzde 26.14 oy oranıyla, 32,04 oy elde eden Sosyalist adayın gerisinde yer almıştı. Ermeni seçmenlerin yoğun olarak bulunduğu Bouches du Rhon 1.bölgeden seçimlere katılan Boyer, ikinci turda, ilk turda yüzde 21,88 oy oranına ulaşan aşırı sağ seçmeninin çoğunluğunun da desteğini almayı başardı.

Valerie Boyer, geçtiğimiz Ocak ayında Senato'da kabul edilen inkâr tasarısı sonrası yoğun tehditlere maruz kalmış ve zor günler geçirmişti. Fransa Anayasa Konseyi'nin yasayı iptal etmesinin ardından yaptığı açıklamada bu tehditlere rağmen Soykırım’ın inkârını suç sayan yasa tasarısı için yeni dönemde de mücadelesini sürdüreceğine vurgu yapmıştı.

 

 

Kategoriler

Güncel Dünya