taz.gazete yayında

Türkçe-Almanca haber sitesi ‚taz.gazete’, bugün yayın hayatına başladı. Almanya’da yayımlanan muhalif gazete Taz (tageszeitung) bünyesinde başlatılan sitenin ilk gününde, 10. ölüm yıldönümünde Hrant Dink’le ilgili yazılar da yer alıyor.

 

Taz gazetesinin Türkiye´deki basın hürriyetine destek olmak amacıyla Türkçe-Almanca olarak hazırladığı yayın platformu  taz.gazete yayın hayatına başladı.

taz.gazete, özellikle Türkiye´den yazarlara özgürce haber ve görüşlerini yazabilecekleri bir platform sunacak.

Şimdilik her iki dilde günde bir makaleyle izleyiciyle buluşacak olan sitede, „Türkiye’de bağımsız yayınlar için çalışan ya da baskı altında işinden olmuş pek çok serbest gazetecinin yanı sıra, toplumun her kesiminden gelen ve günbegün özgürlük mücadelesi veren insanların sesinin de yer bulacağı’ belirtiliyor.

Haber sitesinin ilk gününde Hrant Dink’le ilgili iki haber de yer alıyor. Canan Coşkun imzasıyla yayımlanan haber, Dink cinayeti davasının 10. yılını aktarırken, Uygar Gültekin, bir Agos çalışanı olarak Dink’siz Agos’u anlatıyor.

taz.gazete’nin editörlerinden Fatma Aydemir, Agos’a yaptığı açıklamada, sitenin öncelikle bir dayanışma projesi olduğunu belirtiyor. Aydemir, projenin en çok Türkiye’nin gündemini takip etmek isteyen Alman okurlar tarafından desteklendiklerini belirten Aydemir, “Türkiye'de çalışan arkadaşlarla sürekli iletişim halinde olmayi amaçlıyoruz. Aynı zamanda seslerini yeterince duyuramayan gazetecileri, haberlerinin Almanca çevirileri sayesinde yeni kitlelerle tanıştırıyoruz“ ifadelerini kullandı.

taz, Mayıs 2016´da da Uluslararası Basın Hürriyeti Günü kapsamında iki dilli bir özel sayı hazırlamış ve bu özel gün için "taz.die tageszeitung" ibaresinin yer aldığı kapak logosunu "taz. günlük gazete" olarak değiştirmişti.

taz.gazete'ye ulaşmak için tıklayınız. 

Kategoriler

Güncel Basın


Yazar Hakkında