'Barış için Müzik' İstanbul’da sahnede

İmkanları sınırlı olan çocuklara ücretsiz müzik eğitimi vermek amacıyla 2005 yılında kurulan Barış için Müzik Vakfı, ilk olarak Edirnekapı’da vermeye başladığı eğitimlerini 2016 yılı itibariyle İzmir, Bursa ve Adalar’a da yaydı.

Barış için Müzik, 12 yıl boyunca 6 binin üzerinde çocuk ve gence ücretsiz müzik eğitimi olanağı sağladı. Borusan Filarmoni Orkestrası, Selanik Megaro Gençlik Orkestrası ve Leipzig Operası Çocuk Korosu gibi senfoni orkestraları ile konser veren Barış için Müzik, 2014 yılında imzalanan bir anlaşma ile uluslararası El Sistema ağına katıldı ve “El Sistema Türkiye” ünvanını da kullanmaya başladı. 

Barış için Müzik Vakfı’nın tüm şubelerinde, yaşları 7-20 arasında değişen 400’e yakın genç ücretsiz müzik eğitimi almakta. 

Barış İçin Müzik orkestraları, 2017 senesinde yapılması planlanan yedi farklı konser ile izleyicilerin karşısına çıkacak. Orkestra, Pera Müzesi’nde tarihleri sırasıyla 29 Mart, 26 Nisan ve 31 Mayıs olan üç konser verecek. 23 Nisan’da Zorlu PSM’de konser verecek olan orkestra, 3 Mayıs’ta Boğaziçi Üniversitesi Albert Long Hall’de izleyicilerle buluşacak. 21 Haziran’da, 45. İstanbul Müzik Festivali Kapanış Konseri için Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda konser verecek olan Barış İçin Müzik, yıl sonu konseri için 26 Kasım’da Zorlu PSM’de olacak.  

El Sistema, 1975 yılında José Antonio Abreu tarafından yoksullukla mücadele eden çocuk ve gençlere fırsat sunma amacıyla Venezüella’da kuruldu. 2015 itibariyle, El Sistema, 400’den fazla müzik merkezine ve 700 binden fazla genç müzisyene sahip.

Kategoriler

Kültür Sanat Müzik



Yazar Hakkında