İran Araştırmaları Konferansı İstanbul'da yapılacak

Tüm dünyadan, İran tarihi, kültürü, siyaseti ve ekonomisi konusunda araştırma yapan 600 akademisyen 2-4 Ağustos 2012 tarihleri arasında İstanbul'da bir araya gelecek. Uluslararası İran Araştırmaları Topluluğu ve İran Miras Vakfı'nın iki yılda bir düzenlediği İran Araştırmaları Konferansı için düzenleyicilerden Prof. Touraj Atabaki, organizasyonun İran çalışmaları alanında yapılan en büyük toplantılardan biri olacağını söyledi.

Uluslararası İran Araştırmaları Topluluğu (ISIS, International Society for Iranian Studies) ve İran Miras Vakfı (IHF, Iran Haritage Foundation) tarafından iki yılda bir düzenlenen İran Araştırmaları Konferansı'nın dokuzuncusu İstanbul'da, 2-4 Ağustos 2012 tarihleri arasında gerçekleşecek.

Konferans çerçevesinde düzenlenen 130 panele, 600 araştırmacı katılacak. Başta Avrupa ve ABD olmak üzere tüm dünyadan akademisyenlerin katılacağı konferans, İstanbulluların katılımına da açık olacak.

Konferansın düzenleyicilerinden Prof. Touraj Atabaki, organizasyonun İran çalışmaları alanında yapılan en büyük toplantılardan biri olacağını söyledi. Türkiye ve İran arasındaki tarihsel ilişkiler dolayısıyla konferansın İstanbul'da yapılmasının tercih edildiğini kaydeden Atabaki, konferansın hem katılımcılar hem de dinleyiciler için bu ilişkilerin hatırlanması için önemli bir fırsat olduğunu da kaydetti.

Conrad Otel'de gerçekleştirilecek konferans hakkında ayrıntılı bilgiye 'Iranian Studies' websitesinden ulaşılabilir.

(Bianet.org)

Kategoriler

Güncel Türkiye Dünya