Afrika Gazetesi'ne yönelik saldırı protesto edildi

Afrin harekatıyla ilgili attığı eleştirel manşet yüzünden Cumhurbaşkanı tarafından hedef gösterilen ve ardından saldırıya uğrayan Kuzey Kıbrıs’taki ‘Afrika’ Gazetesi için dün akşam gazete binası önünde dayanışma eylemi vardı.

Kuzey Kıbrıs’ta yayın yapan ve Türkiye’nin Afrin’e başlattığı operasyonu “Kıbrıs’a Barış Harekatı, Suriye’ye Zeytin Dalı Harekatı… Türkiye’den Bir İşgal Harekatı Daha” manşetiyle veren Afrika Gazetesi, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından hedef gösterilmişti. Erdoğan, hafta sonu Bursa'da yaptığı bir konuşmada şu ifadeleri kullanmıştı:

"Kuzey Kıbrıs'ta bir gazete ahlaksızca bir başlık atmış… ‘Türk ordusunu Kıbrıs'tan sonra yeni bir işgal yaptığını’ söylüyor. Ben KKTC'deki kardeşlerimi tavır almaya davet ediyorum. Türk ordusunun Kıbrıs'tan sonra yeni bir işgal yaptığını söylüyor. Bu ne ahlaksızlıktır, ne edepsizliktir. Ben Kuzey Kıbrıslı kardeşlerime sesleniyorum, bir cevap vermeleri lazım.”

Bu açıklamanın ardından, Afrika gazetesi taş ve yumurta yağmuruna tutuldu. Gazetenin tabelaları söküldü. 

Afrika gazetesine yapılan saldırıyı kınamak isteyenler saat 19.00 itibariyle gazete binasının önünde bir araya geldi.

Yeni Düzen gazetesinde yer alan, bianet’in aktardığı habere göre, “Kıbrıs’ta barış engellenemez”, “Yaşasın basın özgürlüğü”, “Yaşasın halkların kardeşliği”, “Afrika Madımak olmayacak” sloganları atıldı.

Eylemde Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan aleyhine de sloganlar atıldı. 

Afrika gazetesini protesto etmek isteyen grubun da alana girmesi üstüne çevik kuvvet polisleri iki grup arasına girdi.

Kategoriler

Güncel Basın Gündem



Yazar Hakkında