Rusya Ortodoks Kilisesi Patriği Krill'den kürtaj çıkışı

Rusya Ortodoks Kilisesi Patriği Krill, ormanlık alanda 248 adet cenin bulunması olayına sert tepki gösterdi. Kilise sözcüsü Vladimir Legoyda, “Patrik Kirill yaşanan vakadan derin üzüntü duyduğunu ifade etti ve bu olayın ardından Patrik Kirill’in Rusya Ortodoks Kilisesi’ne bağlı tüm inananları doğmamış çocukların öldürülmemesi için dua etmeye çağırdığı belirtildi.

Bu tür olayların kesinlikle kabul edilemez olduğunu kaydeden Kilise sözcüsü, “İnsanlar, doğmamış bebeklere çöp veya tıbbi atık gibi davrandıkları sürece toplum ve devlet hiç bir zaman demografik sorunu çözemez” dedi.

Sverdlovk bölgesi Yekaterinburg-Nijni Tagil yolu yakınlarında dün fıçılar içerisinde deney amaçlı kullanıldıkları düşünülen 248 adet cenin bulunmuştu. Bölge Başbakan Yardımcısı Vladimir Vlasov ilk belirlemelere göre “tıbbi biyolojik atıkların” Yekaterinburg kentinin 3 sağlık kurumuna ait olduğunu söyleyerek, “Sanıyorum bu atıkları yok etmekle yükümlü olan kurumlar, kendi sorumluluklarını yerine getirmemiş” eleştirisi getirmişti.

Kategoriler

Güncel Dünya