Pınar Selek yargılanmaya devam ediyor

Sosyolog ve feminist yazar Pınar Selek'in üç kez beraat ettiği Mısır Çarşısı davasındaki beraat kararının Yargıtay 9. Ceza Dairesi tarafından bozulması üzerine, yeni duruşma bugün Çağlayan Adliyesi İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü.

Alâra Kuset

Duruşmada Selek'in avukatlarından Akın Atalay, “Mahkeme bizim hakkımızda Şubat 2011’de karar vermişti. Savcılığın mütalaaya karşı görüşünden sonra biz de beyanda bulunacağız' diye konuştu.

Pınar Selek duruşmaya katılmazken, başka bir suçtan tutuklu sanık Maşallah Yağan duruşmaya katıldı. Bugüne kadar Türkçe savunma yaptığını fakat kendisini Türkçe olarak ifade edemediğini belirterek Kürtçe savunma yapmak isteyen ve Kürtçe tercüman talep eden Maşallah Yağan'ın isteği reddedildi.

Adli tatil sebebiyle geçici heyetin baktığı duruşma, 22 Kasım 2012 tarihine erteledi.

Hala Tanığız Platformu'nun davaya ilişkin verdiği yazılı açıklama şöyle:

Dava da mücadele de sürüyor

Sosyolog-yazar Pınar Selek’in üç kez beraat ettiği Mısır Çarşısı davası ile birleşen diğer davalardaki usul eksikliklerinin tamamlanmasına ilişkin yeni duruşma, 1 Ağustos Çarşamba günü Çağlayan adliyesinde İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü.

Adli tatil dönemine denk gelmesi sebebiyle davaya çıkan geçici heyet, duruşmayı usul eksikliklerinin tamamlanması için 22 Kasım tarihine erteledi. 

Hatırlanacağı üzere, Pınar Selek’in üst üste beraatine rağmen tam on dört yıldır sürdürülen davanın bir önceki duruşmasında, mahkemenin direnme kararı vermesine rağmen Savcılık makamı yeni mütalaa vererek ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiş, “yok hükmünde”ki bu mütalaa hukuk dünyası ve kamuoyunda büyük tepkiyle karşılanmıştı.

Akademisyen, gazeteci, milletvekili, hak savunucuları, kadın örgütleri, LGBT ve aktivist pek çok farklı kesimden kalabalık bir izleyici topluluğunun hazır bulunduğu  dava, kamuoyunun Pınar Selek’in şahsında adalet talebinin hâlâ aynı kararlılıkla sürmekte olduğunu bir kez daha gösterdi.

 

Kategoriler

Güncel İnsan Hakları