Alevilerden Yargıtay kararına tepki

Alevi Bektaşi Federasyonu Başkanı Selahattin Özel, Yargıtay'ın cemevlerine ilişkin verdiği 'cami ve mescit dışında bir yerin ibadethane olarak kabul edilmesinin mümkün olmadığı' kararını eleştirdi. Özel, 'karar Diyanet İşleri Başkanlığı'nın fetvasının bir sonucudur' diye konuştu.

Alevi Bektaşi Federasyonu Başkanı Selahattin Özel, Yargıtay'ın cemevi kararına ilişkin, 'Yargıtay'ın Çankaya Cemevi Yaptırma Derneği hakkında vermiş olduğu karar 'DİB fetvasının' bir sonucudur' dedi.

Özel, Alevi sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle Mülkiyeliler Birliği'nde düzenlediği basın toplantısında, Yargıtay'ın, cemevlerine ilişkin verdiği 'cami ve mescit dışında bir yerin ibadethane olarak kabul edilmesinin mümkün olmadığı' kararını eleştirdi. Özel, 'Diyanet İşleri Başkanlığı'nın fetvalarını bize dayatan TBMM Başkanı, egemenliği kayıtsız şartsız Diyanet İşleri Başkanlığı'na vermiştir. Yargıtay'ın Çankaya Cemevi Yaptırma Derneği hakkında vermiş olduğu karar Diyanet İşleri Başkanlığı'nın fetvasının bir sonucudur' diye konuştu.