İzmir'de polis kurşunu bir genci öldürdü 3 kişiyi yaraladı

İzmir’de polisler bir kişiyi sokakta vurarak öldürdü, üç kişiyi yaraladı. Park halindeki polis otosu il bir sivil aracın çarpışması üzerine çıkan tartışma büyüdü. Polis, gençlerin üzerine ateş açarak Emrah Barlak'ı öldürürken, Barlak'ın yanındaki 2 kişi ile yoldan geçen başka bir kişinin daha yaralanmasına neden oldu.

İzmir'de polis arabası ile bir otomobilin çarpışmasının ardından, polis memurları Emrah Barlak'ı (22) tabancayla ateş ederek öldürdü, Barlak'ın yanındaki 2 kişi ile yoldan geçen başka bir kişiyi daha yaraladı.

Polis kurşunuyla yaralanarak hastaneye kaldırılan Emrah Barlak, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

'Bu kadar yetkiyi size nasıl veriyorlar'

Emrah Barlak için dün düzenlenen cenaze törenine baba Nusrettin Barlak’ın yanısıra İzmir Valisi Cahit Kıraç ve İl Emniyet Müdürü Ali Bilkay da katıldı. Kıraç ve Bilkay acılı babaya “Bu işin üstünün kapatılmasına izin vermeyeceğiz” sözü verdi. Baba Barlak ise, şunları söyledi: “Arabada ufak çocuk var, bizim dükkana geliyordu. Ehliyeti yok. Dönerken polis arabasıyla çarpışıyor. 200 lira masraf yok. ‘Neyse cezamızı halledelim, karakola götürün, tutanak, hepsine biz razıyız’ diyorlar. Birisi kalkıyor durmuyor, polislerden biri, dipçiği kafasına vuruyor. Kahvedekiler bile, ‘Kendinde misin? Nasıl vuruyorsun’ diyor. 1-2 metre uzaklaşıp silahı çıkarıp vuruyor. Diğer kardeşi, ‘Ne yaptın? Ağabeyimi öldürdün?’ diye, ağabeyinin üzerine atlıyor. O atlarken ötekini vuruyor. Sekiz mermi. Bu kadar yetkiyi size nasıl veriyorlar? Diğer oğlum ölüm döşeğinde, bağırsakları dışarıda. Sırtında cop yaraları var. Olayın olduğu yerde çok sayıda şahit var.”

Emrah Barlak törenin ardından Yeni Buca Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Emniyet: 'Kendisini korumak için ateş etti'

Çevik Kuvvet ekipleri, olayların büyümemesi için olay yeri ile hastanede geniş güvenlik önlemleri aldı.

Dört kişinin yaralandığı olayda tabancasını ateşleyen ve ismi gizli tutulan polis, meslektaşları tarafından gözaltına alınırken, bir ekip arkadaşı ise açığa alındı. Adliyeye sevk edilen zanlı polis, mahkemece tutuklanırken Emniyet, “Polis memurunun tüm uyarılara rağmen saldırganlara engel olamayınca kendisini korumak için ateş ettiğini' açıkladı.

Dün, Karabağlar İlçesi'nde resmi polis aracı ile sivil bir araç çarpışarak kaza yaptı. Bir polisin araçta bulunanları telsizle darp etmesi üzerine çıkan tartışmada, polis araçta bulunan Emrah ve Erhan Barlak ile Faruk Karhan'a silahla ateş etti. Yaralı olarak hastaneye kaldırılaran Emrah Barlak öldü.

Asayiş Şube Müdürlüğü'ne ait ekip otosu, Limontepe semtinde devriye görevini yaptıktan sonra yol kenarında park halinde duruyordu. Bu sırada, ehliyetsiz olduğu öğrenilen 17 yaşındaki Erhan Barlak'ın kullandığı otomobil ekip otosuna çarptı. 

Polisin Emrah Barlak'ı bacağından ve karnından dört kurşun, Erhan Barlak ve Faruk Karahan'ı birer kurşunla yaraladığı öğrenildi. O sırada yoldan geçen Halil Altun'un da yaralandığı belirtildi.

Ayrıca olay sırasında halkın tepki göstermesi üzerine, polisin havaya ateş ederek biber gazı kullandığı bilgisi verildi.

Sürücü Erhan Barlak'ın 26 yaşındaki ağabeyi Emrah Barlak, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. 

Olayla ilgili soruşturma başlatıldı. 

Gözaltına alınan polis memuru açığa alındı.