Paris'te 15. bölge için Türk ve Ermeni adaylar yarışıyor

Fransa’da gelecek hafta ilk turu düzenlenecek belediye başkanlığı seçimlerinde başkent Paris’in en kalabalık ilçesi olan 15. bölgede (arrondissement) belediye başkanlığı için Agnes Evren ve Anouch Toranyan yarışıyor.

Euronews sitesinin haberine göre aynı zamanda Avrupa Parlamentosu (AP) üyesi olan Fransız Parlamenter Agnes Evren’in, merkez sağ oyların yoğunlukta olduğu bu bölgede seçimi kazanma şansı fazla.

15. bölge, 2017 rakamlarına göre 250 bini aşan nüfusuyla Paris’in en kalabalık ilçesi. Evren’in aday olduğu partinin üyesi Philippe Goujon, bu bölgede daha önce üst üste seçim kazanma başarısı gösterdi. Evren, daha önce 15. bölgede belediye başkan yardımcılığı görevinde de bulundu.

Evren'in, bu seçimde en önemli rakibi Sosyalist Parti’den Anouch Toranyan olacak.

Paris’te Büyükşehir Belediye Başkanı olan Sosyalist Anne Hidalgo, bu seçimde yine aday. En büyük rakibi ise Cumhuriyetçiler'in adayı eski Adelet Bakanı Rachida Dati.

AP’nin son seçimlerinde Cumhuriyetçiler'in listesinden ikinci sırada aday gösterilen ve yarışı rahat bir şekilde kazanan Agnes Evren, Fransız siyasetinde son dönemde isminden oldukça sık bahsettiren genç bir politikacı olarak ön plana çıkıyor.

Evren, geçen yıl “Generation Femmes d’Inflence” adlı kuruluş “Fransız siyasetindeki gelecek vaat eden en etkili kadın ödülüne” aday gösterilmişti.

Kategoriler

Güncel