Alanyalı Ruslar ibadetleri için kilise istiyor

Alanya Rus Dili Konuşanlar İşbirliği ve Dayanışma Derneği (ARDİD) Başkanı Anjelika Anzhela, ‘Dinler veya mezhepler her ne kadar farklı olsa da hepimiz bir Allah'a inanıyoruz’ dedi. Kilisenin oldukça ciddi bir konu olduğunu ve açılması için zaman gerekeceğini söyleyen Anzhela, restore edilerek müze yapılması gündemde olan kilisenin asıl işlevine kavuşarak ibadete açılması gerektiğini kaydetti.

Ekümenik Patrik Bartholomeos'un da restore edilmesi gündemde olan kiliseyi ziyaret ettiğini hatırlatan ARDİD Başkanı Anjelika Anzhela; 'Ekümenik Patrik Bartholomeos Alanya'ya bir ziyarette bulunmuştu, kiliseyi gezmişti. Onun da bu konuda olumlu etki yaratacağını düşünüyorum. Kilise konusunda bir düşüncesi var ki buralara kadar geldi, gezdi ve dolaştı. Kilise bir ibadet evidir. Alanya'ya gelen yabancılar kilisenin kullanılır halde olduğunu görürlerse bizlere, tüm dinlere saygı duyan insanlar olarak bakarlar. Bu Alanya’ya büyük bir katkı sağlayacaktır. Dinler veya mezhepler her ne kadar farklı olsa da hepimiz bir Allah'a inanıyoruz” dedi.

Kendilerine, Kaleiçi’nde bulunan kilisenin restore edilerek müze haline getirilmesi teklifine sıcak bakmadıklarını dile getiren Anzhela,

“Kilisenin müze olarak kullanılmasını istemiyoruz. Kendi görevinde yani ibadethane olarak kullanılmasını istiyoruz. Kiliseye bir de papaz görevlendirilmesini istiyoruz. Orası bizim ibadethanemiz. Ben burada yaşayan bütün Ortodokslar adına konuşuyorum, herkes adına çabalıyorum. Yabancılar, ‘Alanya'da kilise yok' diyerekten başka yerlere gitmek istiyorlar. Gittikleri yerlerde kendi ibadetlerini de uygulamak istiyorlar” dedi.

Alanya’nın gece yarısından sonra karanlık şehir görünümü aldığını da sözlerine ekleyen Anzhela şöyle konuştu: Turizm açısından da Alanya’ya gelen turistler, karanlık bir Alanya istemiyorlar. 'Eski Alanya'yı göremiyoruz' diyorlar. 'Gezmek için Alanya'ya geliyoruz fakat karanlık bir Alanya görüyoruz' diyen çok sayıda yabancı arkadaşlarım var. Gece 00.00’dan sonra bir tane açık market bile bulamıyoruz, ekmek bile alamıyoruz' diyerek, beklentilerini dile getirdi.

(Yenialanya.com)