Dini liderler Papa’nın Lübnan ziyaretinden umduklarını bulamadı

Yakın Doğu Hıristiyan toplumları ruhani önderleri Papa XVI. Benedict’in Lüban ziyaretinden umduklarını bulamadılar. Dini önderler, güncel sorunlarını ve Suriye’deki Hristiyan toplumlarının durumunu tam olarak aktarma fırsatı bulamadıklarından yakındılar.

Dağlık Lübnan ve Tripoli Asur Ortodoks Kilisesi ruhani önderi George Saliba, Hurriyet Daily News’e verdiği mülakatta “Biz özellikle Suriye’de olmak üzere Yakın Doğu’da Hıristiyanların durumuna ilişkin konuşmak istiyorduk, ancak zamanımız sınırlıydı″ dedi.

Halep Ermeni Apostolik Kilisesi Beriye Diyakosluğu Basın sekreteri Reisyan ise, zamanın sınırlı olmasından yakınarak yukarıdaki görüşle mutabık olduğunu belirtti.

“Müslümanların Masumiyeti″ filmine ilişkin olarak Reisyan bunu ″Ayıp!″ olarak nitelendirerek, filmin bölgede şiddet yarattığını kaydetti.  Reisyan sözlerinin devamında Suriye’de sadece Hıristiyanların değil, Müslümanların da tehlike içinde olduğunu kaydetti.

Reisyan ″Biz Suriye Ermenileri olarak, kardeşlerin birbirinin kanını döktüğü çatışmada hiçbir zaman taraf olmadık ve olmayacağız. Bölgede barışın kısa sürede yeniden tesis olacağı umudundayız″ söylemini tekrarladı.

Kategoriler

Güncel Dünya

Etiketler

Papa 16. Benedikt