Turunç için tahliye kararı

Antalya'nın Manavgat ve Akseki, Muğla'nın Marmaris, Köyceğiz ile Milas ilçelerinde ve Tunceli'de orman yangınlarıyla mücadele devam ediyor. Marmaris'in Turunç beldesi için tahliye kararı alındı. Milli Savunma Bakanlığı, iki çıkarma gemisinin bölgeye sevk edildiğini açıkladı.

Antalya'nın Manavgat ilçesinde beş gündür devam eden orman yangınlarına gün içinde havadan yoğun müdahale devam ediyor. Sırtköy Mahallesi'nde alevler evlere ulaştı. Mahalledeki evler bu nedenle tahliye edildi.

Manavgat ilçesinde bir çift, evinde ölü bulundu. DHA'nın aktardığına göre Fahri Yiğitokur ve Andrea Hartmann Yiğitokur'un ağır hasar gören evlerinde cansız bedenlerine ulaşıldı.

Böylece yangınlarda 7'si Manavgat'ta biri de Marmaris'te olmak üzere toplam 8 kişi hayatını kaybetti.

Manavgat yangını başladığından bu yana Hasan Ali Yüksel Akseki'ye bağlı Kepezbeleni Mahallesi'ndeki evinde, Osman ve Şehri Kardaş çifti Değirmenli Mahallesi Delioğlan mevkiindeki evlerinde yaşamını yitirmişti.

Orman işçileri Erdal Tokla ve Yaşar Cinbaş, Gebece mahallesi Güğlen dağı Beloluk mevkiinde yangına müdahalede bulunurkan devrilen arazözde yanarak can vermişti.

Antalya'nın Akseki ilçesindeki orman yangınına havadan ve karadan müdahale devam ediliyor.

Kepezbeleni Mahallesi'ndeki ormanlık alanda 29 Temmuz gecesi çıkan yangında söndürme çalışmaları sürüyor. Hocaköy Mahallesi'ne kadar ilerleyen alevler, rüzgarın da etkisiyle komşu mahalleler için risk oluşturdu. Yangın, bölgedeki Gülen Dağ'da etkisini sürdürüyor.

Muğla'nın Marmaris ile Köyceğiz ilçelerindeki orman yangınlarına havadan ve karadan müdahale ediliyor.

İlde alevlerin yaklaştığı Marmaris'in Turunç beldesi için tahliye kararı alındı. 

Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Marmaris’te devam eden orman yangını dolayısıyla Turunç Mahallesinde yaşayan vatandaşlarımızın denizden tahliye edilmesine destek olmak üzere Aksaz Deniz Üs Komutanlığımızdaki iki çıkarma gemimiz bölgeye sevk edildi. Gemilerimiz ihtiyaç halinde tahliyeye destek sağlayacak" denildi.

Bodrum Milas sınırında büyüyen yangında alevler Mazıköy'e dayandı. Muğla’nın Bodrum ilçesi Mazı Mahallesi’nde yangının etkisini arttırması ile önce yaşlılar ve çocuklar olmak üzere mahalle sakinleri, lüks yatların botları, günübirlik gezi ve balıkçı tekneleri ile güvenli bölgelere tahliye edildi. 

Muğla'nın Milas ilçesinde Gökbel Mahallesi’ne kadar ulaşan alevler nedeniyle Gökbel köyü boşaltıldı. Bugün öğle saatlerinde Gökbel köyüne kadar ulaşan alevler nedeniyle köyde belediye ekipleri anons aracılığı ile halkın köyü boşaltmasını istedi. Vatandaşlar evlerinin eklentilerinde ve ahırlarda bulunan hayvanları yola salıp, ardından evlerini terk ettiler.

Köyceğiz ilçesi Ağla Mahallesi'ndeki ormanlık alanda başlayan ve geniş bir alana yayılan yangının da kontrol altına alınması için havadan ve karadan müdahale sürdürülüyor.

(Ntv, BBC Türkçe)

Kategoriler

Güncel