Amerika'da 'Müslüman komşunu sev' kampanyası

Batı kamuoyunda Müslümanlara karşı geliştirilen nefret kampanyalarına Hıristiyan aktivistler ‘Müslüman komşunu sev’ kampanyası başlattı. Grup nefret söylemine karşı New York metrosuna 'Müslüman komşunu sev' afişleri asacak. Sojourners, ilanları asma izni karşılığında belediyeye ödenecek binlerce dolarlık kirayı karşılamak için üyeleri arasında bir bağış kampanyası başlattı.

Amerika’da bazı gruplar New York'ta metro istasyonlarındaki billboardlara “Barbarlar ve uygarlar arasındaki her savaşta, uygarları destekle. Cihad'ı yenmesi için İsrail'i destekle” şeklinde ilanlar asmak istemiş, reddedilince mahkemeye başvurarak ilanların asılmasını sağlamıştı.

New York Toplu Taşım Sistemi (MTA) bu ilanı asmayı reddedince grup, 'ifade özgürlüğü ihlali' gerekçesiyle dava açmış ve mahkeme kararıyla ilanın asılmasını sağlamıştı.

Irkçı ilana karşı çıkan Hıristiyan grubu Sojourner'ın, 'Müslümanlar ile Hıristiyanlar arasındaki tansiyon bütün dünyada yükseltilmek isteniyor. Biz, kendi bahçemizde üzerimize düşeni yapmalı ve bu ateşi söndürmeliyiz' çağrısı yaptı.

 Metrolara asılanlar gibi nefret ilanlarının dünyada daha fazla kan, nefret, korku ve şiddete sebep olmaktan başka bir şeye hizmet etmeyeceği vurgulayan aktivistler 'Dini, ırkı, rengi, cinsiyeti ne olursa olsun herkes ABD'de toplu taşım aracı kullanırken hoş karşılanma ve güvenlik hissetme hakkına sahiptir' açıklamasını yaptı.

Kampanya hakkında detaylı bilgi için Sojourners dergisi

Kategoriler

Güncel Dünya Gündem

Etiketler

Sojo Sojourner