Nor Radyo’dan bir kez daha ‘merhaba’

‘Dünyanın tüm sesleri birleşin’ sloganıyla, yaklaşık dört yıldır internet üzerinden yayın yapan Nor Radyo, 24 Eylül Pazartesi günü yeni yayın dönemine başladı.

Yok olmaya yüz tutmuş dillerin ve kültürlerin yaşatılmasına katkı sunma çabası içindeki Nor Radyo, yeni dönemde sekiz dilde (Ermenice, Türkçe, Kürtçe, Hemşince, Lazca, Adıgece, Çeçence, Zazaca) yayın yapacak. Tematik içerikli programlarla güncel kültürel ve siyasi konulara da eğilecek olan radyo, www.norradyo.com adresinde yedi gün 24 saat yayın yapıyor.

Yeni programlar

Nor Radyo, yeni yayın döneminde, dinleyiciye, müzikten kadın cinayetlerine kadar, çok çeşitli konuların ele alınacağı programlarla seslenecek.

Anıl Eraslan’ın hazırlayıp sunduğu ‘Kulağakaçan’da 60’lı yıllardan bu yana popüler müziğin gelişimi takip edilebilecek. Ekin Can Kınık ve Nuri Uluk, ‘Narteks’te, sanatın dünü ve bugününe bakacaklar. Ülkühan Zekioğlu, ‘Medyanın Cinsiyeti’ adlı programla, medyanın toplumsal cinsiyet politikalarındaki rolünü masaya yatıracak. ‘Haber Fabrikası’ internet sitesinin editörlerinin yapacağı ‘Lorem Ipsum’ adlı programda, medyada yer bulamayan haberleri dinleyicilerle paylaşılacak. Kürtçe programların sayısının artırıldığı radyoda, Erselan Aktan ‘Solin’ adlı bir program hazırlayıp sunacak.

Nor Radyo’da bu dönem müzik ağırlıklı programlar da sürecek. ‘Jazz Mazz’ cazın tınılarını, ‘Peyman’ ise Alevi semahlarını ve deyişlerini radyoya taşırken, ‘Nostalji’ eskilere bir bakış atacak.

Kategoriler

Güncel Türkiye Gündem