"Azerbaycan Savaş Parkı'ndaki miğferleri kaldırdı"

BM Uluslararası Adalet Divanı'nda devam eden Ermenistan-Azerbaycan davasında Ermenistan'ı temsil eden avukat Yeğişe Kirakosyan'a göre, Bakü'deki Savaş Parkı'nda sergilenen Ermeni askerlerinin miğferleri ve askerlerin mankenleri Ermenistan'ın talebi üzerine kaldırıldı.

Konuya dair bir açıklama yapan Kirakosyan  “Azerbaycan tarafı mankenlerin ve miğferlerin çıkarıldığını doğruladı. Bunun Ermenistan'ın Lahey'de Azerbaycan'a dava açmasından sonra yapıldığını belirtmekte fayda var" dedi.

Bakü'deki Savaş Parkı, Nisan 2021'de İkinci Karabağ Savaşı'nın Azerbaycan'ın galibiyetiyle sonuçlanmasından sonra açılmıştı.

Parkta savaşta hayatını kaybeden Ermeni askerlerinin miğferleri ve Ermeni askerlerinin mankenlerinin sergilenmesi tepki yaratmıştı. 

Ermenistan'ın Azerbaycan'a karşı acil önlemler alınmasını talep ettiği davanın ilk duruşması Birleşmiş Milletler (BM) Uluslararası Adalet Divanı’nda önceki gün başladı.

Ermenistan mahkemeden Savaş Parkı'nın kapatılması, savaş esirlerinin ve tutuklu sivillerin iadesi dahil bir dizi acil önlem almasını talep ediyor.

Kategoriler

Güncel